banner359

ADD'den Dayanışma Kahvaltısı

19 Ekim 2015 Pazartesi 08:07 2015-10-19 08:16:43
ADD'den Dayanışma Kahvaltısı
 ADD İnegöl şubesi geleneksel hale getirdikleri kahvaltı organizasyonlarının 3.´ncüsünü gerçekleştirdi.
Pazar günü saat 10.00´da Otel Angelacoma´da düzenlenen kahvaltıya, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri, ADD İnegöl Şube Başkanı Ali Darıcı ile ADD üyeleri katıldı. Kahvaltı da ADD´ye katılan 50 kişiye rozetleri takıldı.

TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARA LANET OLSUN

Kahvaltının ardından konuşma yapan ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, “Son zamanlardaki terör olayları her gün içimizi acıtan şehit haberleri yetmiyormuş gibi birde 10 Ekim olayları tüm Türk milletini derin acılara sürüklemiştir. Yüreğimiz yanmıştır. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama bu ateş tüm insanlığı yakmıştır. Barışın adı ölüm olmuş, huzurun yerini kaos almış, insanlık yerini onursuzluğa bırakmıştır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen emperyalistler şunu iyi bilsinler ve anlasınlar, biz Türkiye Cumhuriyetiyiz, temellerimizi dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk atmıştır. Bizi emperyalistler ve işbirlikçileri dize getiremedi.  Yine getiremeyecekler. Pek çok vatan hainini üzerimize saldılar fakat biz bir öldük bin doğduk. Daha çok güçlendik. Gizli emelleri için birbirine taviz verenler ve taviz koparanlar bu vatan o kadar ucuz değildir. Sizler kurduğunuz tuzaklarda boğulacaksınız. Bizler bu vatanın her karış toprağı için seve seve öleceğiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır. Terörü yapana, terörü destekleyenlere, terör üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun” dedi.

TEK YOLU BİRLİKTE OLABİLMEK

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, “Mustafa Kemal Atatürk 95 yıl önce söylemişti; yurtta barış dünyada barış diye… Dedikleri tek tek çıkıyor. 95 yıl sonra biz tekrar ülke içindeki barışı konuşmak zorunda kalıyoruz. Bilin ki terörden kandan ölümden beslenenler var. Silah tüccarları, terör örgütleri var. Bunların hepsinin yok edebilmemizin tek yolu birlikte olabilmek.” Diye konuştu.

DÜNYADA ANILMIŞ TEK LİDER

‘Atatürk ve Cumhuriyet´ konusunda konferans veren Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık, “Dağlıca´da 4 askerimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Geçen hafta Ankara´daki katliamda 102 yurttaşımız vefat etti, onlara da Allah´tan rahmet diliyoruz. 1 Kasım seçimleri tarihi öneme sahip. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması gereken bir süreçten geçiyoruz. ADD tamda bu dönemde görevin bilinciyle bu tür organizasyonları düzenliyor. Birleşmiş milletler, 1978 yılında aldığı bir karar var; 1980 yılında 100. Doğum yılı için Atatürk´ü anlama anlatma yılı olarak ilan ediyorlar. Atatürk uluslararası barış için çalışmış çağdaşlaşma ve toplumsal barış için  büyük devrimler gerçekleştirmiş dünyadaki tek liderdir diyorlar. UNESCO, Atatürk´ü dünyada anılmış tek lider olarak seçiyor. Bu 152 ülkenin ortak kararıyla alınmış bir karar. Terörün hedefi herhangi bir siyasi parti yada siyasi iktidar değil, rejimin ta kendisi, Cumhuriyetin kazanımlarıdır. Neden? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmin yenilgisinin sonucu olarak kurulmuştur. Emperyalizm bunu içine sindiremediği için çevredeki tüm terör örgütlerini, kardeş kavgası çıkarmak için kullanmaktır. Bu oyunun farkına varmak zorundayız. Siyasiler kendilerine yönelik bunu bir komplo olarak nitelendiriyorlar ama asıl terörün hedefi Türkiye Cumhuriyetidir. Teröristler emperyal kuvvetlerin maşalarıdır. Baktığınız zaman kimisi İslami, kimisi özgürlükler, kimisi barış adını kullanıyor. Ama tümünün hedefinde Cumhuriyetin olduğunu görüyoruz. Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlar konusunda vatandaşlarımızı aydınlatmaya çalışıyoruz. Kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı dayanışma içerisinde olmak zorundayız.” Dedi.

TÜRKİYE SİYASETİNİN TEMEL ÇIKMAZI ATATÜRK´E SIRTINI DÖNMÜŞ OLMALARIDIR

Türkiye üzerine bölünmeyle ilgili oyun oynandığını hatırlatan Altınışık, “Bu gün siyasiler Atatürk´ün izinden gidebiliyor mu? Bunu söylememiz mümkün değil. Bu gün siyasilerin Türkiye siyasetinin temel çıkmazı Atatürk´e sırtını dönmüş olmalarıdır. Kimileri bunu oy uğruna, kimileri Atatürk dersek oy alamayız diye yapıyor, kimisi de kendisini görevli kabul etmiş Atatürk anlayışı ile mücadele içerisinde görüyor. Dolayısıyla bu gün Türkiye´nin temel çıkmazı Atatürk´e ve kendi öz benliğine yabancılaşmış siyasi anlayışlar tarafından yönetilmesidir. Tüm siyasilerin de birbirinden kopya çekerek Atatürk´e ve Cumhuriyet kazanımlarına sırtını dönmesidir. Dünya siyaseti arasında Gazi meclisi adı verilen tek meclis TBMM´dir. Kurtuluş savaşı mücadelesini Atatürk´ün başkomutanlığında mecliste yapıyor. Atatürk büyük bir devrimcidir, büyük bir demokrattır. 1 Kasım´da Türkiye´nin geleceğini daha da artırmak amacıyla bu birlikteliğin çoğalarak artmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

50 ÜYEYE ROZET

Konuşmaların ardından ADD´ye katılan 50 kişiye rozetleri takıldı. ADD İnegöl şubesi üyesi sayısı 204´e yükseldi.

 

Son Güncelleme: 19.10.2015 08:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<