banner359

ADD İnegöl Şubesi Cumhuriyet'in 91. yılını kutladı

.

29 Ekim 2014 Çarşamba 19:00 2014-10-29 19:03:58
ADD İnegöl Şubesi Cumhuriyet'in 91. yılını kutladı

 Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi yönetimi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’nci yılı kutlamaları kapsamında, tüm ilçe halkının bayramını kutladı.

Dernek binasında yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, “19 Mayıs 1919’ Atatürk’ ün Samsun’a  çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 19 Ekim 1923 tarihinde de ‘ Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan irade Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye, İslam dünyasındaki tek laik demokratik bir cumhuriyet, çağdaş bir ülke, dünyanın yirmi ekonomisinden biri haline gelmiştir. Türkiye  Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olmayacaktır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki, bizler Atatürk’ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım. ‘’ Haktan ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir’’ diyor Büyük Atatürk. Bu nedenle biz gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk devrimlerini koruyup kollamak, Biz kemalistlerin vazgeçilmez bir görevidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlar. Büyük Önder Atatürk ve canlarını bu yurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Tüm İnegöl halkının Cumhuriyet Bayramını kutlar, saygılar sunarız.” dedi.

Son Güncelleme: 29.10.2014 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<