banner359

Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

26 Eylül 2017 Salı 10:26
Ahıska Türklerinin vatandaşlık sevinci

Vatandaşlık almaya hak kazanan Ahıskalılarla, Alanyurt´taki Ahıska Sürgünü Anıtı önünde bir araya gelen İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, başvuru süreciyle ilgili bilgiler verdi.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Vatandaşlık alımı için hiç kimse Bursa´ya gitmeyecek. Evraklarımızı hazırlayacağız. İnegöl Belediyesi Alanyurt Ek Hizmet Binasına Nüfus Müdürlüğü memur gönderecek. Bir hafta içinde süreç başlayacak. Başvurular buradan yapılacak. İnegöl Belediyesi ve Kaymakamlıkla bu konuda protokol hazırlandı. Nüfus Müdürlüğü 12 tane memur gönderip, buradan başvuruları alacağını beyan etti. Evraklarla ilgili de acele etmeyelim. Bin lira masraf edeceğimize 200 lira masrafla kurtaracak duruma getirmek istiyoruz. Yılbaşına kadar başvurular tamamlanacak. İnşallah birkaç ay içinde de ay yıldızlı kimliğimiz elimizde olacak” dedi.

2 BİN 500 KİŞİLİK LİSTE GELDİ

Aileden bir kişiye dahi vatandaşlık hakkı çıktıysa, onun üzerinden ailedeki herkesin müracaat edebileceğini belirten Başkan Mehmet Taş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın destekleriyle, Bakanlarımızın ve bürokratlarımızın katkılarıyla bizler için çıkarılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı hepimiz için hayırlı olsun. Yıllardır birçok arkadaşımız koşturdu, sıkıntılarımızı dile getirdi. Kişisel hiçbir çıkar gözetmeden, milletinin menfaati için koşturan herkesten Allah razı olsun. İnegöl´e yaklaşık 2 bin 500 kişilik liste geldi. Ama bize denilen 1 Ocak 2017´ye kadar olan herkese vatandaşlık verilecek. Son yaptığımız görüşmede de aileden bir kişiye dahi çıktıysa, onun üzerinden herkes müracaat edebilecek. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte tüm hemşerilerimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanacaktır” dedi.

MİLLETİMİN CEBİNDEN 1 LİRA DAHİ FUZULİ PARA ÇIKMASIN İSTİYORUM

Başkan Taş, “Pazartesi günü bu haberi aldığımızda Bursa Nüfus Müdürlüğüne gittik. Konuyu öğrendik, istenilen belgelerin listesini verdiler. Listedeki belgelerin birçoğu göç idaresinde var. Bizler bunları nasıl değerlendiririz diye düşündük. Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile telefonla görüştüm, konuyu anlattık. Cuma günü Bursa dönüşünde görüşelim, detayları o zaman konuşuruz dedi. Kendisiyle görüştük, bunu bir rapor haline getirdik, kendisine teslim ettik. Şuan görüşmeler Ankara´da devam ediyor. Nüfus Müdürüyle yaptığımız görüşmede Doğum Belgesinin kabul edildiğini, diğer belgelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. İnşallah Göç İdaresindeki belgelerin hepsi kabul edilecek. Ben milletimin cebinden 1 lira dahi fuzuli para çıkmasın istiyorum. Bizler bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda milletimizin sorunlarını, dertlerini her zaman dile getirmeye çalıştık. Bunu Ukrayna meselesinde de yaptık, vatandaşlık meselesinde de yaptık. Hiçbir zaman sorunları biz çözdük diye konuşmadık. İnşallah bir emeğimiz ve katkımız vardır. Kişisel hiçbir çıkar gözetmeden milletin sorunlarının çözümü için koşturan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

DATÜB MİLLETİNE HİZMET ETMELİ

DATÜB´ün aldığı kararları eleştiren Taş, “Biz her zaman şunu söyledik; Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) bu milletindir. DATÜB milletine hizmet etmeli, milletinin sıkıntılarını çözmek için çalışmalar yapmalı. Önümüzdeki 5 Kasım´da DATÜB´ün kongresi var. Geçtiğimiz dönem ben orada delegeydim, disiplin kurulu üyesiydim. 16 Eylül 2017´de yaptıkları toplantı da şu kararı almışlar, DATÜB´e 1944 sürgününü yaşayan Ahıskalılar ve onların nesilleri delege olabilir. Biz milletimizi eskisiyle, yenisiyle bir araya getirmeye çalışırken, birileri bizleri bölmeye çalışıyor. Bu bizim gözümüzde bölücülüktür. Mehmet Taş dernek başkanı olmuş, delege olmuş hiç önemli değil. Bugüne kadar hiçbir dernek başkanlığı sevdam olmadı. Geçtiğimiz dönem bırakıyordum, sizlerin ısrarı bir dönem daha kalmamız yönünde oldu. Bizde kırmadık, mücadele etmek için bir dönem daha kaldık. Ama burada yapılan birlik olalım derken, bu kararlarla milletimizi bölmektir. Bunun yanlış olduğunu yüksek sesle her ortamda dile getireceğim. Mehmet Taş´ın Ahıskalı olduğunu nereden bileceğim diyormuş. Mehmet Taş´ın Ahıskalı olduğunu burada 18 bin Ahıskalı biliyor. Onlar seçti, onlar beni dernek başkanı yaptı. O yüzden bizler birlik oldukça, sorunlarımızı ve sıkıntılarımız hep beraber çözmek için gayret edeceğiz. Biz bugüne kadar ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık” dedi.

YENİ BİR OLUŞUMA GİTMEKTE MECBUR KALACAĞIZ

DATÜB´ün aldığı kararları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Taş, “DATÜB aldığı hukuksuz kararı geri almazsa, kurultayı Kazakistan´da yapacağında ısrarcı olurlarsa, delege seçimlerini kendi istedikleri gibi yaparlarsa, bizlerde yeni bir oluşuma gitmekte mecbur kalacağız. Yepyeni insanlarla gerekirse konfederasyon kurarak, devletimizle en güçlü şekilde görüşmelerimize devam edeceğiz. Bunu da böyle bilsinler. Biz her zaman şunu söyledik; DATÜB doğru insanlar tarafından yönetilmeli. DATÜB dünya üzerinde ki 600 bin Ahıskalının yeridir. Kimsenin şahsi yeri değildir. Milletimize faydası olan insanlarla çalışın. İnşallah aldıkları bu hukuksuz karar tekrar gözden geçirirler, milletimizin menfaatine doğru kararlar alarak, sorunların çözümüne hep beraber katkı yaparız” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölAhiskaVatandaşlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<