banner359

Ahıskalılar: “Hiçbir zaman kavgacı toplum olmadık”

11 Aralık 2016 Pazar 18:09
Ahıskalılar: “Hiçbir zaman kavgacı toplum olmadık”

 İnegöl'de bir berber dükkanına düzenlenen ve biri ağır iki kişinin silahla yaralandığı olay etnik gerginliğe sebep olurken, Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, iki kişinin kavgasının toplumsal bir olaya dönüşmemesi gerektiğini belirtti.
Geçen hafta iki grup arasında çıkan kavganın devamı olan silahlı saldırı, iki mahalle arasında gerginliğe sebep oldu. Grupların toplanmalarının ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bütün personel göreve çağrılırken, Bursa’dan çevik kuvvet ekibi ve TOMA aracı destek olarak geldi. Ekipler iki mahalle arasında tampon bölge oluşturuldu. Ahıskalıları sakinleştirmeye çalışan Ahıska Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, daha sonra Akhisar Spor Kulübü sahasında bir toplantı düzenledi.
Çok sayıda Ahıskalının katıldığı toplantı da konuşan Mehmet Taş, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Yaralılarımız var. İnegöl’deki yaralımızın durumu iyi. Bursa’daki hastamızın durumu iyi. Yarın inşallah ameliyata alınacak. Hiçbir sıkıntı yok. Öncelikle buna şükür. Ülkemizde şehitlerimiz var. Akşam bizim olayımızın akabinde İstanbul’da meydana gelen iki ayrı patlamada 38 şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Bizler hiçbir zaman kavgacı toplum olmadık. Biz Ahıskalıyız. Bizlerin vatan sevgisi, bayrak sevgisi, toprak sevgisi sorgulanamaz. Bunu bizler bildiğimiz gibi, devletimiz de biliyor, milletimiz de biliyor. Bizler, bizlere yakışır durumda hareket etmemiz gerekiyor. Hiçbir zaman kavgacı olmayacağız. Burada biz ekmeğimiz için varız. Biz devletimize, polisimize karşı duracak eylemlerde hiçbir zaman bulunamayız. Bulunmak isteyenleri de engellemeliyiz. Sıkıntıların hepsinin farkındayız. Kaymakam beyle gerekirse karşı tarafa gideceğiz. Onların da akil insanları var. Onlar da böyle bir hadise olmasını istemez. Fitnecilere prim ve taviz vermememiz gerekiyor. Haklıyken, haksız duruma düşmememiz gerekiyor. Burada ki tüm sıkıntılar kaymakamımızla, emniyet müdürümüzle, oradaki akil insanlarla görüşerek inşallah yatıştıracağız. Kimin ne sıkıntısı olursa bize gelsin” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<