banner359

Ahşap oyuncak üretimi başlıyor

28 Kasım 2018 Çarşamba 11:37
Ahşap oyuncak üretimi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Ahşap Oyuncak İstişare toplantısında Türkiye’de ahşap oyuncak üretecek olan dört mesleki ve teknik anadolu lisesinden biri de İnegöl Tematik Lisesi oldu.

Ulusal ve uluslararası gelişmelere açık olan alanlardan biri olan ahşap oyuncak sektörünün artan nitelikli iş gücünü karşılamak okul-sektör işbirliğini geliştirmek ve karşılıklı görüş alışverişi yapmak amacıyla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında 20 Kasım 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri toplantı salonunda Ahşap Oyuncak istişare toplantısı yapıldı. Bakanlığın Türkiye’nin, özelliklede anaokulları ile özel eğitimlerin oyuncak ve akıl-zeka oyunlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bir çalışma başlattı. Bu çalışmaya göre bu okulların oyuncak ihtiyaçları Türkiye’de pilot uygulama seçilen 4 ilde ve bu illere de bulunan 4 okulda yapılması planlandı. Bu okullardan biriside İnegöl Hacı sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Lise) seçildi. Yurt dışından Türkiye’ye ithal edilen oyuncakların çok sağlıklı olmadığı ve kanserojen madde içerdiği de biliniyor. Düzenlenen uygulama ile özellikle Çin’den gelen ahşap oyuncak ithalatının önünün kesilmesi hedefleniyor. Türkiye’de ahşap oyuncak üreten ve ihraç eden birçok firma olmasına rağmen Çin ile rekabet etmek güç görünmektedir. Ancak ahşap oyuncak üretimi okullarda gerçekleştirilir ise, hem daha sağlıklı, hijyenik hem de rekabete açık olabilecek. Üretimin okullarda gerçekleşmesi ile özellikle resmi okulların bu ürünleri almaları kolaylaşacak. İhaleye gerek kalmadan doğrudan okullardan döner sermaye işletmelerinden ücret karşılığı alım yapılabilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<