Ahşap Oyuncaklar İnegöl'de Yarıştı

11 Haziran 2019 Salı 12:56 2019-06-11 15:40:08
Ahşap Oyuncaklar İnegöl'de Yarıştı

TÜRKİYE genelinde çocuklar için doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması amacıyla kurulan Tematik liselerde eğitim gören öğrencilerin yaptıkları ahşap oyuncaklar İnegöl’de yarıştı. Türkiye genelindeki 475 oyuncak arasından yapılan elemeler sonucunda finale kalan 100 oyuncak sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’nın İnegöl ilçesinde Türkiye’de ilk olan Ahşap Oyuncak Yarışması Kültür park içerisindeki düğün salonunda düzenlendi. Yarışmanın finaline 81 ildeki Tematik liseden 100 adet proje katıldı. Ahşap oyuncaklar görsel şölen oluşturdu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu Tematik Lise Müdürü Şenol Yoğurtçu, “Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması, yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması, yeni, ergonomiye uygun, araştırma, geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek oyuncakların tasarlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Kapsamında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda ve özel meslek liseleri ile özel eğitim meslek okullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla 22 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında MEB Ahşap Oyuncak Yarışması düzenlenmiştir. Temalı ve Serbest olmak üzere iki kategoride yapılan  “1. MEB ahşap oyuncak yarışması”na ilgi ve katılım yüksek olmuştur. 475 başvuru yapılan,  427 katılımcıyla gerçekleştirilen yarışmada serbest kategoride ilk 50, temalı kategoride ilk 50 sırada yer almış olan oyuncakların sergi açılışını gerçekleştirmek ve ilk üç derecede yer alan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize ödüllerini vermek üzere 11-12 Haziran 2019 tarihlerinde Bursa İnegöl MODEF Fuarcılık Alyans Salonunda program düzenlenecektir. 11 Haziran 2019 tarihinde  başlayacak  olan  MEB ahşap oyuncak sergisi, 12 Haziran 2019 tarihinde saat 14:00’da düzenlenecek olan ödül töreniyle sona erecektir.  Bursa  İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası sponsorluğunda yapılan yarışmada, birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL olarak belirlenen yarışmada ayrıca  Autodesk  Firması tarafından dereceye girenlere 500 TL hediye çeki verilecektir.” Dedi.

100 OYUNCAK

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Daire Müdürü Ertuğrul Geçgil, “Türkiye de ilk olan bir projeye imza atıyoruz. Türkiye genelinden 475 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 100 oyuncak finale kaldı. Burada yapacağımız değerlendirmeyle yarışmanın şampiyonlarını seçeceğiz. Destek verenlere teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergideki oyuncaklar incelendi.

banner380

Törene Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Daire Müdürü Ertuğrul Geçgil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Son Güncelleme: 11.06.2019 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<