banner359

Aile Kurumunu Ayakta Tutmalıyız

08 Ekim 2016 Cumartesi 15:18 2016-10-08 15:23:03
Aile Kurumunu Ayakta Tutmalıyız

 İnegöl Belediyesi ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik” konulu eğitim Semineri ile Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ı İnegöllülerle buluşturdu.

Mobilya Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen “Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik” konulu seminere Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, bazı STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katılırken, yurt dışında ve yurt içinde birçok seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın esprili ve düşündürücü açıklamaları vatandaşları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

Akşam programı öncesi de “Başarı ve Motivasyon” Seminerinde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluşan Sıtkı Aslanhan, sohbet tadındaki anlatımı ile öğrencilerin beğenisini kazanırken, öğrencilere başarı konusunda amaç belirlemeleri gerektiğini vurgulayarak, dikkat çekici başarı hikayelerinden de örnekler verdi.

“MUTLU VE HUZURLU BİR YUVANIN YOLU SAMİMİYETTEN GEÇİYOR”
Mutlu ve huzurlu bir yuvanın yolu samimiyetten geçiyor diyerek konuşmasına başlayan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan; “Önce samimi olmayı öğreneceğiz. Anne olarak samimi olamazsak, baba olarak samimi olamazsak kimse kusura bakmasın o zaman sorunları çözme şansımız maalesef olamayacak. Bugün ayakta kalabiliyorsak, bir çok musibeti üzerimizden def etmeyi başarabiliyorsak bunun en önemli sebebi Anadolu’yu mayalayan manevi büyüklerimizin samimiyetleri ile bu gerçekleşiyor” dedi.

KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ
Bugün birçok sıkıntı yaşıyorsak bunun en büyük sebebi değerlerimizi bir bir kaybetmemizdir diyen Aslanhan; “Bayramlar artık bir tatil fırsatı maalesef. Ama bizim için bayramlar akraba ve dost ziyareti demek. Birlik ve beraberliğin artığı gün demek. Bugün esas zenginliğin kanaat ve gani gönüllülük, eşyada asıl olanın işlevsellik olduğu inancı zayıfladı. Yeni olan her şeye sahip olma hırsı ve ihtiyaçların sınırsız olduğu düşüncesi benimsendi. Çılgınlığın ve azgınlığın panzehri olan ‘zühd’ yani tasavvuf, bilinçli olarak kötülenmekte. İyilikle yardımlaşmayı devre dışı bırakan kavram olan ‘Mahalle Baskısı’ aramıza yerleşti. Kimse kimseyi uyaramaz durumda” dedi.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE İLETİŞİM
Aile içerisinde eş ve çocuklarla yaşanan en büyük problemin iletişim sorunu olduğunu belirten Aslanhan; “İletişimde yaşadığımız en büyük problem iletişim kurmak ve dil problemi. Konuşuyorsunuz karşınızdaki duymuyor. Oysa gönülden gönüle iletişim olduğu zaman bütün sorunlar çözülüyor. Anne, baba yavrusuna gönlünü kapatmış, sadece söylüyor ve söyleniyor. Karşı tarafta duymak istediği kadar duyuyor. Ama sağlıklı ya da gönülden gönüle iletişim kurulmadığı için problem yaşıyoruz” dedi.

GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAMIZ LAZIM
Biz meraklı olan çocukların, ilme, öğrenmeye karşı olan duygularını bağırarak, çağırarak en kısa sürede halletmenin yoluna gidiyoruz diyen Aslanhan; “Küçük yaşlardan itibaren bırakın sorular sorsunlar. Bırak öğrenme merakını, sizler de sorular sorarak daha da ilerlere doğru götürmeye çalışın. Şu anda cesur çocuğumuz yok. En küçük bir engel görse hemen pes ediyor. Okulda zayıf oluyor veya sevgilisinden ayrılıyor hemen intihar ediyor. Hemen uyuşturucunun pençesine düşüyor veya çok küçük bir söze kanabiliyor. Ama hayatta her gün engeller var. Bizim çocuklarımıza cesareti öğretmemiz lazım. Güler yüzlü ve tatlı dilli olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların çocuklarının yetiştirilmesi konusunda daha bilinçli olması gerektiğine işaret eden Aslanhan, şunları kaydetti: "Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur. Toplumda anne ve babalar, çocukları konusunda daha bilinçli olmaları sayesinde gelecekte daha duyarlı bir gençliğin oluşmasına zemin hazırlanmış olacaklar. Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Hep birlikte bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha duyarlı davranmalıyız" dedi.

İLETİŞİMSİZLİK GENÇLERİ VE AİLELERİ ETKİLEYEN EN BÜYÜK ETKEN
Zamanımızın en büyük problemi olan iletişimsizlik gençleri ve aileleri etkileyen en büyük etkendir diyen Aslanhan, ”Çocuklarımızın dış görünüşüne, her istediklerini almaya, odalarının nasıl olacağı gibi birçok gereksiz konuya odaklanıyoruz ama çocuklarımızın kişiliklerine, duygularına, bazı anlarda neler hissettikleriyle pek ilgilenmiyoruz. En basiti şimdilerde çok yaygın olan dikkat problemi yaşayan bir çocuğu psikiyatriste götürdüğümüzde bir ilaçla olay çözülür ve çocuk kuzu gibi olabilir ama asıl altında yatan sevgi, merhamet, paylaşma duygusu ve anne babaya olan saygı problemini nasıl çözeriz bunu düşünmeliyiz.” dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın doyumsuz sohbetinden sonra sahneye çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Sıtkı Aslanhan hocamızı dönem dönem ilçe halkımız ile buluşturuyoruz. Kendileri her geldiklerinde halkımızın büyük bir teveccühü ile karşılaşıyor. Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası belediye önünde 27 gece düzenlediğimiz Milli İrade ve Demokrasi Nöbetlerinde kendilerini bir akşam misafir etmiştik. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bizleri yalnız bırakmadığı için sizlerin huzurunda bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

TOPLUMUN MİHENK TAŞI AİLE
Bu akşam da Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik konulu programda Sıtkı Aslan hocamızı misafir ettik diyen Aktaş; “Hocamız konuyu o kadar güzel işledi ki, hayatlarımızdan bizleri içine çeken o kadar güzel örnekler sundu ki bu güzel, keyifli ve bir o kadar da eğitici ve düşündürücü program bitmesin istedik. Gerçekten de toplumun mihenk taşı olan aile kurumuna gereken değeri vermemiz gerekiyor. Toplumun en önemli birimi ailedir. Bu nedenle günümüzde üzerinde en çok oynanan kurumda yine ailedir. İnsanlığın ilk eğitim yeri, okulu olan ailenin yapısını bozarsanız, toplumunda yapısı doğru orantılı olarak bozulmaya başlayacaktır.Aile, özellikle Türk toplumunda önemli bir birimdir. Bireylerin huzurlu bir ortamda iyi yetişmesi, toplum için hayati önem taşır. Çünkü ailenin huzuru ve mutluluğu, toplumun huzur ve mutluluğu demektir. Aile yapısının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için aile bireylerinin davranışları çok önemlidir. Öncelikle ailede huzur, mutluluk ve güven ortamının oluşması gerekir.Günümüzde maalesef boşanma oranlarının artması, 20 -25 yıl bir yastığa başını koyan çiftlerin fındık kabuğunu geçmeyecek, çok ufak bir tartışma yüzünden aile kurumunu yıkmaları gerçekten üzücü bir durum. Boşanan ailelerin çocuklarının psikolojik durumları da başka bir konu. Bu yüzden İnegöl Belediyesi olarak aile kurumunun korunmasına verdiğimiz önem gereği bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Nisan ayında açılışını yaptığımız Aile Danışma Merkezimiz, Evlilik Okulu projemiz, okullarda çocuklara ve ailelere yönelik gerçekleştirdiğimiz sayısız seminer ve eğitim bunlardan yalnızca bir kaçı… Bundan sonra da belediye olarak toplumunun mihenk taşı olan aile kurumunu ayakta tutmak için her türlü proje ve çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Aktaş son olarak; “Bu akşam bizleri Bilinçli Aile ve Duyarlı Gençlik konusunda keyif verici ve bir o kadar da düşündürücü bir eğitim programı sunan Sıtkı Aslanhan hocamıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca kendileri gündüzde öğrencilerimize Başarı ve Motivasyon konusunda bir seminer vermişti. Bu akşam bu güzel programa katılan siz değerli hemşerilerimize de şükranlarımı sunar, huzurlu ve mutlu olun temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş Sıtkı Aslanhan’a İnegöl’ü hatırlatacak bir çini takdim ederken, gecenin sonunda Sıtkı Aslanhan, programa katılan İnegöllüler için kitaplarını imzalamayı da ihmal etmedi.

 

Son Güncelleme: 08.10.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<