'AK Parti'nin kadına verdiği değer kanıtlanmıştır'

05 Aralık 2017 Salı 15:34
'AK Parti'nin kadına verdiği değer kanıtlanmıştır'

AK Parti İnegöl Kadın Kolları  Başkanı Esra Leblebici, Kadınlar Seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı.Leblebici yayımladığı mesajında, " AK Partimizin ise kadına verdiği değer ve önem gerek yapılan desteklemelerle gerekse partide kadınlara ayrılan yer ile tescillenmiş, kanıtlanmıştır.

AK Parti İnegöl Kadın Kolları  Başkanı Esra Leblebici yayımladığı mesajında, " Topraklarımızın geçtiği her türlü zor süreçte, savaşta ve çeşitli dönemlerde fedakarlık ve cesaretleri ile tarihe damgasını vuran Türk Kadınları’nın, ülkemizin bugünlere gelmesine çok büyük katkısı ve faydası vardır. Fedakarlık,cesaret,çalışma azmi ve kararlılığı ile bilinen Türk Kadınları, hiçbir ülkede olmayan seçme ve seçilme hakkını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte almış ve bugüne kadar bu hakkı sonuna kadar sürdürmüştür. Gereke çocuklarını bilinçli,kültürlü, vatan ve millet sevgisiyle yetiştirmekte, gerekse ülkem için neler yapabilirim düşüncesinde olan Türk Kadınları 5 Aralık 1934 tarihinden bugüne kadar siyasette,ticarette ve her türlü alanlarda var olmuş, kadınların başarısını göstermiştir" dedi.

banner380

İLK KEZ TÜRKİYE'DE VERİLMESİ GURUR KAYNAĞIDIR 
Türkiye'nin bu konuda öncü olduğunu belirten Leblebici, "Kadın seçme ve seçilme hakkının ilk kez Türkiye’de verilmesi tüm dünyaya örnek olan bir davranış olmuştur. Türkiye’nin ardından bir çok ülke kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bu hakkın ilk kez Türkiye’de ortaya çıkması biz Türk Kadınları için gurur ve övünç kaynağıdır" şeklinde konuştu. 

AK PARTİ'DE 32 KADIN MİLLETVEKİLİ VAR 
AK Parti'nin kadınlara değer verdiğini belirterek konuşmasını sürdüren Leblebici, "AK Partimizin ise kadına verdiği değer ve önem gerek yapılan desteklemelerle gerekse partide kadınlara ayrılan yer ile tescillenmiş, kanıtlanmıştır. Şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok kadın milletvekili 32 vekil ile AK Parti’de dir.  Partimizin Türkiye genelinde bulunan Belediye Başkanlarımızdan 6’sı kadındır. Bu düşüncelerim ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83. Yılını kutluyor, tüm kadınlarımıza hayat boyu başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<