banner359

AK Partiden Gurbetçi Vatandaşlara Otobüs Hizmeti

-

05 Ağustos 2014 Salı 09:59 2014-08-05 16:02:16
AK Partiden Gurbetçi Vatandaşlara Otobüs Hizmeti
 Tatillerini İnegöl'de geçiren gurbetçi vatandaşların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilmeleri için AK Parti tarafından Eskişehir Tepebaşı gümrüğüne ücretsiz otobüs kaldırılmaya başlandı. 
AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı önünden 2 otobüsle hareket eden ilk kafilede 80 gurbetçi vatandaş yer aldı. 10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kaldığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Kısmet olursa haftaya bugün cumhurbaşkanımız belli olacak. Heyecan yavaş yavaş artıyor. Gurbetçi vatandaşlarımıza ilk defa çalıştıkları ülkelerde oy kullanma imkanı sağlanarak yeni bir açılım yapılmıştı. Ancak şunu üzülerek gördük ki, Yüksek Seçim Kurulu'muzun (YSK) yapmış olduğu bariz hatalar yüzünden bazı gurbetçiler oy kullanamadı. Aynı ailenin fertlerine farklı günlere randevu verilerek, adeta hükümetimizin yapmak istediği kolaylık bir eziyet haline getirilmiştir. Bu yüzden oy kullanmanın yurtdışındaki gurbetçi vatandaşlarımız nezdinde istenilen hedefe ulaşmadığı görülmekte” dedi.

İnegöl’de tatillerini geçiren gurbetçi vatandaşlara yönelik bir hizmet başlattıklarını belirten Başkan Bülent Temelli, “26 Temmuz 2014 tarihinde sınır kapılarında ve havaalanlarında kullanılmaya başlayan oy kullanma işleri 10 Ağustos 2014 Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Bu süre zarfında 25 Temmuz 2014 tarihinden önce ülkemize girmiş, 10 Ağustos 2014 tarihinden sonra çıkacak gurbetçi vatandaşlarımıza da kolaylık olması için bir araştırma yaptık. Bu araştırmamız neticesinde, İnegöl’ümüze en yakın gümrüğün Eskişehir Havaalanı Tepebaşı olduğunu tespit ettik. Ondan sonra da Yalova, Ayvalık var. Oralar Eskişehir’e nazaran daha uzak noktalar olduğu için, AK Parti İnegöl teşkilatı olarak, gurbetçi vatandaşlarımızdan oylarını kullanmak isteyen hemşerilerimizi topluca Eskişehir’e götürüp orada oylarını kullanmalarını sağlayacağız. Bugün ilk kafile yola çıkıyor. İkinci araç da doldu. Önümüzdeki günlerde de talep olduğu takdirde yine araç tahsis edilecek. Sadece bizim kafilelerle değil, özel araçlarıyla giden vatandaşlarımız da 24 saat boyunca, günün hangi saatinde isterlerse oylarını kullanabilirler” diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.08.2014 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<