banner359

Akıncılar'a ürün toplama merkezi

14 Aralık 2016 Çarşamba 18:01 2016-12-14 20:33:02
Akıncılar'a ürün toplama merkezi

 Akıncılar Mahallesi’ne belediye tarafından yapılacak ürün toplama merkezinin temeli atıldı.
İnegöl Belediyesi, meyveciliğin yoğun olduğu Akıncılar Mahallesi’nde ürün toplama merkezi yapımına başladı. Bölgedeki diğer mahallelerin de faydalanacağı merkezin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl olarak tarımda da bir hedefimiz var. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar tarım şehridir de. Ama lafla tarım şehri olunmaz. Alt yapıyı güçlendirmek lazım. Ürün toplama merkezlerin, kaliteli tarım fuarın olacak, kaliteli ürünler yetiştireceksin, bunları iyi şartlarda pazarlayıp piyasaya arz edeceksin ki belirli yerlere gelesin. Çitli, Akbaşlar ve Turgutalp mahallelerimizde erken uyarı sistemleri oluşturuldu. Yine tarım fuarı organizasyonumuz vakti zamanında ayçekirdeği festivali ile başladı, bugün geldiği noktada önemli organizasyonlardan biri oldu” dedi.
Kırsal mahalleleri geliştirmenin yanı sıra şehir merkezindeki çocukların köyle irtibatlarının kesilmemesi için çalıştıklarını belirten Alinur Aktaş, “Alibeyköy’de Doğal Hayat Çiftliği adı altında bir merkez oluşturuyoruz. Onu da nisan ayına kadar bitirip hayata geçireceğiz. Kozluca ve Tekke mahallelerinde süt toplama merkezlerimiz yapılıyor. Üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemine uygunluğu sağlayarak kayıt dışılığın önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
Akıncılar Mahallesi’ne yapılacak ürün toplama merkezinin her biri 30 metrekare olmak üzere 5 bölümden oluşan toplam 150 metrekare kapalı alana sahip ve 100 metrekare sundurması bulunacak. Tesis 280 bin liraya mal olacak.

Son Güncelleme: 14.12.2016 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<