banner359

Aktaş:'İnegöl Belediyesi Güçlü Bir Belediye'

13 Ekim 2016 Perşembe 14:40 2016-10-13 14:43:31
Aktaş:'İnegöl Belediyesi Güçlü Bir Belediye'

 Ağaç İşleri Bölümünde yapılan çalışmaların ardından sanayi esnafı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aktaş, daha önce yapılan toplantıda bu yılla ilgili yapılacağı taahhüt edilen çalışmaların yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve parti yöneticileri ile birlikte Mobilya Sanayi Ağaç İşleri Bölümünde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Bölgenin sorunlarının ele alındığı istişare toplantısının ardından geçen sürede yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya sanayi esnafının ilgisi de yoğun oldu.

İnegöl Belediyesi’nin ilgili kurum yetkilileri ile geri dönüşüm malzemelerini toplayan yetkili atık firmalarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda sanayicilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün hem yapılan çalışmaları yerinde görmek hem de kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz toplantının akabinde eksik kalan çalışmaları değerlendirmek ve bundan sonraki süreçte takip edilmesi gereken konuları istişare ederek sizin görüş ve önerilerinizi almak için buraya geldik. Gönül arzu ederdi ki küçük sanayi sitesindeki tüm esnaflarımızla bir araya gelelim ama bunu yapmak fiziki olarak çok mümkün değil. En azından farklı mahallerden sanayici ve esnaf arkadaşlarımızın katılımıyla toplantımızı gerçekleştirmiş olduk” dedi.

MANZARA ESKİYE GÖRE İYİ AMA…
Bölgenin sorunlarının ele alındığı ilk toplantıda bazı kararlar alındığına değinen Aktaş, “Bunlardan hayata geçirilenler olduğu gibi BUSKİ’den dolayı revize edilenler var. Bugün biraz daha olay mahallinde bir araya gelelim istedik. O gün ilgili kurumlar vardı. Özellikle asfalt ve çamur konusu, beraberinde endüstriyel atıklar konusu özellikle ifade edilen konulardı. Az önce de kabaca gezdim. Manzara eskiye göre daha iyi ama çok iyi olduğunu söyleyemem. Endüstriyel atıklarla ilgili ben bunun bir kültür olduğunu, bir bilinç meselesi olduğunu düşünüyorum. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Bu iş tek başına Belediye Başkanına veya Belediye’nin temizlik işlerine yıkılacak bir iş değil. Herkesin üzerine düşen sorumluluklar var. Bunun için cezai müeyyideler kullanılması gerekiyorsa cezai müeyyide kullanılacak. İçki içmek günahta çöpünü uygunsuz şekilde çıkarmak günah değil mi kardeşim. Bir başkasını rahatsız etmek, zarar vermek günah değil mi? Bir başkasının hayatını zorlaştırmak, firmasının kariyerini bozmak veya şehrin mobilya sanayisinin bu manada bir bakış açısında olumsuz durum ortaya çıkarmak günah değil mi? Günah kardeşim. Böyle bir şey yapmaya hakkımız yok” diye konuştu.

SÖZ VERDİĞİMİZ İŞLERİ YERİNE GETİRDİK
Sanayi bölgesinde yapılan yatırımlardan da söz eden Başkan Aktaş, şöyle konuştu: “Toplantıdan sonra burada ne yaptık. 11’inci sokaktan 30’uncu sokağa kadar tüm kısım, eski hurdacılar sitesi çevresi, tomrukçuların bulunduğu alan ve 26. Sokaktan çevre yoluna kadar olan kısma sathi kaplama, Hayrettin Endersert tesislerinden Ahmet Türkel Çevreyoluna kadar olan bölgede asfaltsız olan tüm cadde ve sokaklar asfalt yapıldı. Mevcut asfalt olan yerlerde 1500 ton asfalt yama işlemi yapıldı. 3 bin ton alt temel malzeme dökülerek burada 24 bin ton PMT kaplama çalışması yapıldı. 155 bin m2’lik alanda sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Genel anlamda bakıldığında iş bayağı toparlandı. Ama 2017 ve 2018 yılı etap etap alt yapıyla ilgili çalışmalar bittikten sonra üzerine sıcak asfaltta yapılarak buraların çok güzel hale dönüşeceğini düşünüyorum. Bu noktada bu yıla mahsusta olsa söz vermiş olduğumuz konunun yerine getirilmesini sağlamış olduk.”

500 TANE TEMİZLİK İŞÇİSİ VERSEK YİNE TEMİZLEYEMEYİZ
Mobilya sanayisinde önüne bir türlü geçilemeyen endüstriyel atıklar konusuna da değinen Aktaş, “Yapılan o toplantıda endüstriyel atıklarla ilgili de görüşlerimizi belirtmiştik. Bu toplantıdan sonra ağaç işleri bölümünde 450 firma içerisinde 5237 çalışana bilgilendirme yapıldı. Sanayi bölgesinde ise 350 firmada 1117 çalışana endüstriyel atıklar ve tehlikeli atıklarla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Gelişi güzel dökülen endüstriyel atıklarla ilgili cezai müeyyideler uygulandı. Bundan sonra daha fazla uygulanacak. 115 adet 400’lük çöp konteynırı uygun yerlere koyuldu. Arkadaşlar bununla ilgili birkaç fotoğrafta paylaştı. Evsel atık konteynırı ağzına kadar talaş doldurulmuş. Yanlış anlamayın ama biz 500 tane temizlik işçisi versek burayı yine temizleyemeyiz bu mantıkla. Bu iş böyle gelmiş ama böyle gitmeyeceğini anlatmamız lazım. Her firmanın nasıl belirli sorumluları varsa, temizlikle, endüstriyel atıkla ilgili de bir kişinin ilgilenmesi lazım” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL’Ü AŞAĞIYA ÇEKİYORUZ
Başkan Aktaş, marka bir şehirde yaşadığımıza da vurgu yaparak “Hareketli bir şehiriz. Nüfus potansiyeli olan bir şehiriz. Ticari aktivite yüksek, sosyal hayat canlı. Ama el birliği ile yaptığımız hatalarla biz daha da güzelleşme ihtimali olan bu şehri maalesef bir adım aşağıya doğru çekiyoruz” şeklinde konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ GÜÇLÜ BİR BELEDİYE
İnegöl Belediyesi’nin şehrin her noktasında hemen her konuya ve kuruma destek çıktığını ifade eden Aktaş, “İnegöl’de spor da bizim işimiz, kültür sanatta bizim işimiz, alt yapıyla alakalı bir çalışmada bizim işimiz, eğitim de bizim işimiz, sağlıkta bizim işimiz. Eğitim ve sağlıkla belediyenin ne alakası var? Hastanenin de okulların da dört başı mamur hale gelmesi adına bu kurum üzerine vazife olmamasına rağmen ciddi destekler ve katkılar veriyor. Bazen hastaneye hasta bakım aracını almakta belediyenin işi oluyor… 22’sinde Cumhurbaşkanımız geliyor. Diş Hastanesi ile ilgili bir açılış gerçekleştirilecek. Telekonferansla yapılacak. Şuanda bütün eksik aksak veya misafirlerin ağırlanmasıyla ilgili tüm süreçleri İnegöl Belediyesi organize ediyor. İnegöl Belediyesi çok güçlü bir belediye. Kaynaklarını maksimum verimlilikle kullanan bir Belediye” diye konuştu.

Aktaş, yapılan bu ikinci toplantıda alınacak bilgiler doğrultusunda da çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek “Çevre yolunun 3. Etabı olan Ortaköy ile Ankara karayolu arasını birleştirmek için BUSKİ çalışıyor. Sıcak asfaltını da yapmak kaydıyla… Alt yapı sıkıntılı oluyor açıkçası çok kolay olmuyor. Bitirmeye çalışıyorlar” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından sanayicilerle karşılıklı istişareler yapıldı.

Son Güncelleme: 13.10.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<