banner359

Aktaş'tan minik öğrencilere ziyaret

05 Ekim 2017 Perşembe 10:12
Aktaş'tan minik öğrencilere ziyaret

FETÖ darbe girişiminin ardından el konularak İnegöl Belediyesi tarafından restore edilip hizmete açılan Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi binası bünyesinde şehit, gazi ve yardıma muhtaç ailelerinin çocuklarının eğitim gördüğü Kreş hizmete başladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile birlikte kreşe giderek öğrencilere başarılar dilediler.

Öğrencilerle ilgilenen Başkan Aktaş, “Bugünün Yarını; Yarının umudu olan çocuklarımızın hizmete sunduğumuzdan dolayı mutluyuz” dedi.

Şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere,  yetim veya öksüz çocuklara ve belediye bünyesinde taşeron statüsünde çalışan personelin çocuklarına hizmet vermeye başlayan Beşinci Mevsim Kreşini ziyaret etmek için bugün bu nezih mekandayız. Sosyal belediyecilik açısından önemli bir işlevi yerine getireceğine inandığımız belediyemize ait bu eğitim yuvasının yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımıza artı bir değer katacağına yürekten inanıyoruz. İnsanı merkeze aldığımız hizmetlerimizde eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdan. Tüm gayemiz çocuklarımızın daha kaliteli, daha nitelikli ve daha donanıma sahip bir eğitim almaları ve bu güzel ülkeye en güzel şekilde hizmet etmeleri. Bugünde bu duygu ve düşünceler ile Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi binamızın arka tarafında yer alan kreşimizde eğitim almaya başlayan yavrularımızı görmeye geldik. Bildiğiniz üzere 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının birinci yıldönümünde Beşinci Mevsim KSM´yi hizmete açmıştık. Kültür ve sanatın merkezi olan bu nezih mekanın hemen arka tarafında bulunan yeri de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kreş hizmeti verecek bir mekan olarak ayırdık. İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşinde 3-5 yaş arası(36 -60 aylık arası) çocuklar eğitim almakta. Sabah(08.00-12.00) ve öğlen(13.00-17.00) olmak üzere ikili eğitimin verildiği kreşimizde, çalışan annelerimizi de düşünerek tam gün eğitim alan yavrularımızda mevcut.  Kayıt işlemeleri için 30 TL´lik sembolik bir bedel aldığımız kreşimizden istifade eden yavrularımızın tüm kırtasiye, oyun aletleri, beslenme(kahvaltı ve ikindi) masrafları belediyemiz tarafından karşılandığını da buradan belirtmek isterim.” Dedi.

60 ÖĞRENCİ

60 öğrenci kapasiteli kreşte şu an itibariyle 53 çocuğun 4 sınıfta eğitim almakta olduğunu aktaran Aktaş, “Yavrularımıza daha bu küçük yaşlarda vatanına, milletine bağlı, gelenek ve göreneklerini bilen, özgüveni yüksek, kendini en iyi şekilde ifade edebilen bireyler olmalarının ilk adımını bu nezih mekanda atmak istiyoruz. Bu anlayışla kreşimizde 4 öğretmen ve stajyer eğiticiler olmak üzere 2 hizmetli kardeşimiz büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor. Beşinci Mevsim Kreşimizde yavrularımız için her şey düşünüldü. Çocuklarımız için oyun odaları, spor aktiviteleri için oda, etkinlik odası ve akıl oyunları bölümü ile çocuklarımızın çizgi film ve eğitici görsel videoları izleyebilecekleri sinema odası bulunmakta. Kreşimizde, çocuklarımızın ara öğün ihtiyaçlarını karşılamak ve beslenme alışkanlıklarını kazanmaları için mutfağımızda mevcut. Beşinci Mevsim Kreşinin, şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere,  yetim veya öksüz çocuklara ve belediyenin taşeron personelinin çocuklarına hizmet verdiğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu özel yavrularımızın toplumda en güzel yerlere gelmeleri adına ne yapsak az. Bizler yavrularımıza sıcak bir aile ortamı sunacak kreşimizin her açıdan örnek bir eğitim yuvası olması için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Son olarak Beşinci Mevsim Kreşimizi Bugünün Yarını; Yarının umudu olan çocuklarımızın hizmete sunduğumuzdan dolayı mutlu olduğumuzu belirtir, sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini her daim yerine getireceğimize buradan bir kez daha ifade eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<