banner359

Aktaş'tan üniversite açıklaması

15 Kasım 2016 Salı 12:53 2016-11-15 12:55:00
Aktaş'tan üniversite açıklaması
ÜNİVERSİTE İÇİN ANKARA BOYUTUNDA YÜKLENİLMELİ

Ticari ve ekonomik potansiyelinin yanı sıra nüfusu ile de bir çok ili geride bırakmış İnegöl´de üniversite özlemi sürüyor.

Başkan Aktaş Alanya, İskenderun ve Bandırma´da üniversitelerin açıldığını hatırlatarak, Ankara boyutunda bu işin üzerine yüklenilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA BOYUTUNDA BİRAZ DAHA YÜKLENİLMEK GEREKİR

İnegöl´de üniversite konusunda çalışmaların olup olmadığını sorulması üzerine Başkan Aktaş, “Bu tamamen bakanlar kurulu kararıyla alakalı. Üç tane ilçede şu anda üniversite var. Üniversite olayı 3-5 yıllık bir mevzu. Yeter ki bunun kararı alınsın. Biz bununla alakalı İnegöl belediyesi olarak her türlü altyapıyı oluşturacağımızın sözünü verdik. Bu konuyla ilgili milletvekilimizin açıklamaları olmuştu. Ama herhangi bir gelişme olmadı. İnanıyorum ki o da bunu çok arzu ediyor ve istiyor. Bizde bu konuda isteğimizi dile getirdik. Uludağ Üniversitesinin de açıkçası iyice yapısının büyümesi hasebiyle bu işe sıcak baktığını da biliyorum. İllaki İnegöl bünyemizde olsun diye bir takıntıları da yok. Ankara boyutunda biraz daha yüklenilmek gerekliliğini düşünüyorum. Şu an en önemsediğimiz konulardan bir tanesi üniversite konusu. İl konusuyla alakalı hükümetin yaklaşımı belli. 14 yıllık AK Parti iktidarında il olmuş bir ilçe yok. Ama 3 tane ilçe Alanya, İskenderun ve Bandırma´da üç üniversite var. Bandırma kurucu hocalar arasında İnegöllü kardeşimizde var. Ondanda bazı bilgiler aldım. İnegöl´ün potansiyelini bu manada yansıtmak bana göre İnegöl´e üniversiteyi getirecektir. Çünkü İnegöl şartları çoktan tamamlamış durumdadır” dedi. 

Son Güncelleme: 15.11.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<