banner359

Aktaş'tan 'Üst Akıl' Çıkışı

17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:17 2016-08-17 11:19:26
Aktaş'tan 'Üst Akıl' Çıkışı
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ağaç İşleri Mobilya Sanayiinde faaliyet gösteren firmaların sahipleri ile bir araya geldi. Aktaş, şansını ve kurumunu yıpratma adına üst akıl tarafından yapılanları kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi.

Belediye başkanı Alinur Aktaş, Ağaç İşleri Mobilya Sanayiinde yaşanan sorunlarla alakalı mobilya firma sahipleri ile bir araya geldi.

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi binasının çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, belediye birim amirleri ile mobilyacılar katıldı.

TEK BİR NOKTAYA ÇEKİLMESİNİ KABUL ETMİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl mobilyası ciddi mesafeler kat etti. O küçük atölyelerden başlayıp; bugün her türlü mobilyayı üreten ve dünyanın dört bir yanına ihraç eden bir noktaya geldik. Küçük Sanayi Sitemiz de hızla büyüdü. Özellikle bu toplantıyı Küçük Sanayi Sitesi ana binasında yapalım istedik. 12 yıldır Belediye Başkanıyım. Bana ne getirdiler de ben hayır dedim. 12 yıldır bu şehri dönüştürmeye çalışıyoruz. Burada küçücük binalardan 4 bin, 5 bin metrekarelik dükkanlara geldik. Atölyelerden koca koca fabrikalara geldik. Biz de bu bölge Küçük Sanayi Sitesi olmasına rağmen İtfaiyeyi getirdik. Çöple, geri dönüşümle alakalı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Eksik var mı? Takdir edersiniz tabii var. İnegöl artık 30 km öteye de hizmet veriyor. Asfalt, çocuk parkı, çöp toplama hizmeti de veriyor. İnegöl Belediyesi´ni sıradanlaştırıp tek bir noktaya çekilmesini kabul etmiyorum” dedi.

ÜST AKIL ÇIKIŞI

Küçük Sanayi Sitesinin sorunlarının AK Parti yöneticileri tarafından kendisine getirildiğini ifade eden Aktaş, “Biz herkesle istişare yaparız. Her kesimle görüşürüz. Bize bir toplantı yapalım dendi. Asfalt, çöp, elektrik, internet, kanalizasyon sorunları var. Biz de konunun muhatapları ile görüştük ve UEDAŞ, BUSKİ, Mobilyacılar Odası, İMOS temsilcileri burada. Şahsıma hiçbir şekilde gelmeden, danışmadan apar topar bir toplantı yapılmasını Allah´a havale ediyorum. Bir üst akıl var bu işte biliyorum. Bu üst akıl 2013 Mayıs´ında da benim adıma anketler yaptırıp ev ev gazeteleri dağıttı. Ramazan´da Kayra´nın annesini de konuşturan üst akıldır. Bu toplantının yapılacağını bile bile dün apar topar bu gruba toplantıyı yaptıran da üst akıldır. Ben bunların farkındayım. Sırf şahsımı ve kurumumu yıpratma adına yapılmış toplantıyı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizleri muhtarlık olarak görmek bizlere yapılmış en büyük saygısızlıktır ve hakarettir. Vicdan azabı çeken de varsa onları basın önünde özür dilemeye çağırıyorum” diye konuştu.

SORUNLARI ÇÖZERİZ

Bahsedilen mağduriyet bölgesinin 4-5 yıllık mazisi olduğunu aktaran Aktaş “Kanalizasyon ile ilgili sıkıntı BUSKİ´de. Şube Müdürümüz de burada. İlk günden beri istişare ediyoruz. Acilen burayı yapmalarını istedim. Konunun direk bizimle alakası yok ama biz burayı yapmalarını istedik. Alt yapı çalışmalarını yapmadan asfalt yapmanın hiçbir mantığı yok. Cadde olarak da Büyükşehir Belediyesi´ne ait. Bu da önemli değil, biz de dökeriz. Yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu halletmeden bu çalışmaları yapmamız asla mümkün değil söylemlerinden bugünlere geldik. 2014 yılına kadar endüstriyel atıklarla alakalı bir sorun yoktu. Biz kanunsuz bir şekilde bunları bertaraf ediyorduk.  Büyükşehir Belediyesi dedi ki bunları artık düzenli depolamaya almıyorum. Hükümetin çıkardığı kanun gereği bu söylendi. İlk 6 ay bir opsiyon verildi. Biz bu konuda gerekli duyuları yaptık. Toplantı yapıldı. 2 bin 250 kişiyi çağırdılar, sadece 25 kişi toplantıya geldi. Bu hepimizin derdi ve bu sorunu hep beraber çözeceğiz. Bu toplantıyı da bunun için yaptık.”

Konuşmanın ardından mobilyacılar sorunlarını dile getirdiler.

Son Güncelleme: 17.08.2016 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<