banner359

Alinur Aktaş'tan Çarpıcı Açıklamalar

.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 18:00 2014-08-07 16:36:31
Alinur Aktaş'tan Çarpıcı Açıklamalar
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Güncel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerim Bayraktar'a çarpıcı açıklamalarda bulundu

Belediye Başkanı Alinur Aktaş,İnegöl Belediyesi’nin ekonomik durumu hakkında ilk kez konuştu. Mart ayından itibaren büyük maddi zararın içerisine girdiklerini belirten Aktaş, seçim dönemindeki rakiplerine de göndermede bulundu.
FİKRET FİDAN’LA SALİH BERBER YATSIN KALKSIN DUA ETSİN

İçinde olduğu durumun çok zor olduğunu belirten Aktaş, “Ben çok iddialı bir şekilde söylüyorum, Fikret Fidan ve Salih Berber yatsın kalksın bu dönemde belediye başkanı olmadıklarına dua etsinler. Ben iddia ediyorumki durumun içinden çıkamazlardı. Tam tecrübe ile aşılacak bir dönemin içerisindeyiz. Benim bu döneme yeni başkan yardımcıları ile girmemde büyük şans oldu.” dedi.

Seçim döneminde vaat ettikleri projelerin olduğunu belirten Aktaş, “Bizim yapacağımız ve Büyükşehir’in yapacağı hizmetler var. Bizim önemli projelerimiz var. Belediye Sarayı’nı eski hastanenin olduğu bölgeye yapacağız. Kültür Sarayı’nın yıkılıp yerine yeşil alan yapılaması önemli projelerimizin arasında yer alıyor. Kültür Sarayı’nı kesinlikle yıkacağız. Benim için o proje olmazsa olmazların arasında yer alıyor. Hafif raylısistem ve modern bir kültür sarayı projemiz var. Ancak bizim takıldığımız noktalar var. Büyükşehir şu anda finansman anlamında biraz sıkıntılı. Bizim en etkili komisyonlarda üyelerimiz var. Ama şu anda İnegölspor tesislerinin projesi hazır ihale aşamasında, beylik hanının projesi hazır ihale aşamasında. Bunları bekliyoruz. Bu ihaleler bir anda oluşmuyor. Bunların olması zaman alacak.Onlarında personelsıkıntısı var. İl Özelİdaresi’nden 974 tane personel büyükşehire geçti. Oturmaya masası olmayan,görevi belli olmayan ve maaş alan büyükşehir personeli var.” dedi.




HER AY ZARAR EDİYORUZ

30 Mart seçimlerinin ardından 30 tane personel ile yollarını ayırdıklarını belirten Aktaş, “Bize beldelerden 108 tane personel geldi. Şu anda tüm personelimizin toplam sayısı 700. Olması gereken rakam 750-800 arası ama devir küçülme devri. Masrafları kısmamız gerekiyor. Bu anlamda sözleşmezi dolan bazı çalışanlarımız ile yola devam etmeyebiliriz. 10 dönümden büyük parkların yasaya göre büyükşehire geçmesi gerekiyor ancak parklar hala bizde. Kültürpark’ın yıllık masrafı 1 buçuk milyon lira. Ancak gelir olan terminal, su gibi kalemleri büyükşehir aldı. Böyle handikaplarımızda var. Maliyetleri kısmaya çalışıyoruz. Biz yanlışı olmayan kimseyi işten çıkartmıyoruz. Geçiş süreçleri her zaman sıkıntılı olmuştur. Buda sıkıntılı olacak. Başkan yardımcılarımız canla başla çalışıyorlar. Çok kısıtlı imkanlarla çalışıyoruz. Aylık giderimiz 3 milyon 800 bin lira civarında ancak Mayıs ayında belediyenin kasasına giren para 1 milyon 900 bin lira. Her ay zarar ediyoruz. Biz bunu Ankara’da Bursa’da dile getirdik. Bu güne kadar olan oldu biz bundan sonrasını kurtarmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İnegöl Güncel Gazetesi

Son Güncelleme: 07.08.2014 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tecrubeli baskan 2014-08-06 18:56:04

Bu donem tam tecrubeyle asilacak bir donem deyip arkasindan yeni! baskan yardimcilarini ovmek ancak alinur aktasa yakisir..napaalim belediye zarar ediyosa? Secimden once belli degilmiydi yani? simdi bu kotu donemde belediyeden hizmet bekleyenlere paralel der bunlar.

Avatar
Corci 2014-08-07 00:28:51

o zaman ona göre açılacaktın alinur bey

<