banner359

Alparslan Türkeş Fotoğraf sergisi açıldı

05 Nisan 2022 Salı 12:22 2022-04-05 16:15:31
Alparslan Türkeş Fotoğraf sergisi açıldı

İnegöl MHP ve Ülkü Ocakları tarafından MHP’nin Kurucu ve ilk Genel Başkanı merhum Bilge lideri Alparslan Türkeş’in vefatının 25.nci yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Kent Müzesinde fotoğraf sergisi açıldı.


Türk siyasetinin önemli isimlerinden ve Türk Dünyasının Bilge Lideri merhum Alparslan Türkeş’in hayatından kesitlerin sunulduğu fotoğraf sergisi Kent Müzesinde vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide Merhum Alparslan Türkeş’in hayatından kesitler taşıyan fotoğraflar yer aldı.

İnegöl Ülkü Ocakları ve Yenice Ülkü Ocakları tarafından ortaklaşa düzenlenen sergiye İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İLELEBET MUHAFAZA EDECEĞİZ
Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda ilk olarak konuşan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bingül, “Hepinize bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekküre diyorum. İnegöl Ülkü ocakları İnegöl İlçe başkanlığı olarak Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe başkanlığı ve Yenice Ülkü Ocakları ile birlikte Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş'in vefatının sene-i devriyesi sebebiyle hazırlamış olduğumuz programımıza katılımlarıyla bizleri ziyadesiyle mutlu eden başta İlçe kaymakamımız Eren Arslan beyefendiye ve belediye başkanımız Alper Taban beyefendi nezdinde bizleri böylesine önemli bir günde yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz, son olarak merhum liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş'e tekrar Allah'tan rahmet diliyor, bizlere emanet ettiği davayı ilelebet muhafaza edeceğimizi hatırlatıyoruz. Bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI EMİN ELLERDE
MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun ise; “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için MHP camiası adına teşekkür ederim.  Merhum liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk siyasi tarihine iz bırakmış bir dava insanıdır. Fırtınalı yıllarda, zorlu yollarda ve zorlu yıllarda devletine sahip çıkmıştır.  Merhum liderimizin iki büyük eseri olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları emin ellerdedir.  Onurlu duruşumuzla hiçbir fitneye ve devlete karşı olan yanlış düşüncelere fırsat verilmemektedir. Milliyetçi hareket partisi zaman içerisinde gücüne güç katmış, taraflı tarafsız Türk insanının takdirini kazanmıştır.  Kutlu davamız millete hizmet yolundan asla sapmayacaktır. Büyük dava adamı, cennet mekan Başbuğumuza ve vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

İNSAN ESERLERİYLE YAŞAMAYA DEVAM EDER
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise; “Bugün Başbuğ Alparslan Türkeş resim sergisi özelinde buluştuk.  Sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnsanlar geride bıraktığı güzelliklerle, eserlerle yaşamaya devam ediyor.  Bugün önemli bir devlet ve siyasi büyüğümüzün ölüm yıl dönümü nedeniyle bıraktığı güzel eserleri anmak için buluştuk. Ben tekrardan merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyorum. Ayrıca bu vatan için kanını dökmüş tüm şehitlerimizi anıyorum. Vatanımız, milletimiz ve ülkemiz için bir zerre dahi fayda sağlamış herkesten Allah razı olsun. İnşallah Rabbim bizlere de bu mevkilerde hatırlanacak ve eser bırakacak kullarından olmayı nasip etsin. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

BENDE O GÜN ANKARA’DAYDIM
Son olarak konuşan Kaymakam Eren Arslan ise; “Ölümü üzerinden tam 25 yıl geçmiş. Ben o gün Ankara’daydım. Mahşeri kalabalığı hatırlıyorum. O insanları kimse zorla oraya toplamadı. Büyük bir sevgiyle ve hüzünle Ankara’da buluşup son görevlerini Başbuğ için yerine getirdiler. Rahmetli Alparslan Türkeş, Türk-İslam davasına inanmış, vatanın, milletin, devletin birliği için mücadele etmiş, gençliği her daim doğru istikamette tutmak için ömrünü feda etmiş çok büyük bir devlet adamı ve siyasi liderdi. Bu hayat fani hepimiz gelip geçiciyiz. Önemli olan bu dünyada yaptıklarımız ve geride bıraktıklarımız. İnsanların bizim için hissettikleri ve hayır duaları bizim için en büyük mirastır. Başbuğ’un 25. ölüm yıl dönümünde düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayal ettiğimiz güçlü Türkiye için gayret gösteren her kim varsa Rabbim güç kuvvet versin diyorum.  Vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 05.04.2022 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<