Altın Hırsızı Hakim Karşısında

02 Ağustos 2017 Çarşamba 10:39 2017-08-02 10:42:30
Altın Hırsızı Hakim Karşısında

 İnegöl’de akşam saatlerinde evine altın dolu çantasıyla giderken altınları çalarak kaçan Suriye uyruklu genç ilk kez hakim karşısına çıktı.

banner380
15 Ocak 2017 tarihinde İnegöl’de kendisine ait kuyumcudaki 1.5 kilo altını güvenlik nedeniyle kasaya koymayıp, akşam çanta ile yanına alan Suriye uyruklu BashirRefaei'nin önünü kesen 2 kişi, elindeki çantayı alarak kaçmıştı. Suriyeli olduğu anlaşılan şüphelilerden biri, mahalledeki gençler tarafından altınlarla yakalanıp polise teslim edilmişti.
Sinanbey Mahallesi'nde kuyumculuk yapan 56 yaşındaki BashirRefaei15 Ocak 2017 tarihinde akşam saatlerinde işyerini kapattıktan sonra, 1.5 kilo altını, güvenlik nedeniyle kasaya bırakmayıp, çantayla evine götürmek üzere yola çıktı. İddiaya göre Refaei'yi takip eden 2 kişi, Doruk Sokak'ta önünü keserek, elindeki altın dolu çantayı alıp kaçtı. Olayı gören mahalledeki gençler, peşinden koştukları şüphelilerden ShafikMeshmeshtin'i altın dolu çanta ile yakalarken, arkadaşı ise kaçtı. Gençler tarafından bir otomobile kilitlenen ve daha sonra polise teslim edilen ShafikMeshmeshtin çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
4 GÜN BOYUNCA TAKİP ETMİŞLER
Tutuklu sanık ShafikMeshmeshtin, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı.
Savunma yapan sanık ShafikMeshmeshtin, “Olaydan bir hafta önce Hassondiye Suriyeli olan şahıs benim yanıma geldi. Bana kuyumcuyu soymamız halinde 2 bin lira teklif etti.Bende zor durumda olduğum için kabul ettim. Aileme para göndermem gerekiyordu. 4 gün boyunca kuyumcu olan şahsı takip ettik. Olay akşamı da yanımda olan Hasson ismindeki şahısla kuyumcunun elindeki çantayı alıp kaçtık. Çok pişmanım.” Dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 02.08.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<