banner359

Ambalajsız Tavuk Satışı Yasaklandı

.

14 Mart 2015 Cumartesi 11:28 2015-03-14 11:29:51
Ambalajsız Tavuk Satışı Yasaklandı
 İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, perakende işletmelerde dökme çiğ kanatlı et satışının artık yapılamayacağını, bu ürünler sadece hazır ambalajlı olarak satışa sunulabileceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, resmi gazete`de yayımlanmasının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, vatandaşların ve ilgili kurumların tebliğe riayet etmesi gerektiğini, aksi takdirde cezai işlem yapılacağını söyledi.

DÖKME KANATLI ÜRÜN VE SOSLU ÜRÜN SATAMAYACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksakallı, “13 Mart 2015 günü yürürlüğe giren tebliğe göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından işletme belgesi almamış kasaplar, işletmesinde hazır kıyma, sucuk, köfte üretimi yapamayacak. Yine aynı tebliğe göre işletme belgesi almamış, kanatlı ürün satan işletmeler, dökme kanatlı ürün ve soslu ürün satamayacak” dedi.

KIYMA MÜŞTERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE HAZIRLANACAK

Kasapların artık müşterilerinin gözü önünde kıyma hazırlayacağını belirten Aksakallı, “Kasaplar kıyma hazırlama işlemini müşterinin gözü önünde yapmak zorundadır. Hazır ambalajlı kanatlı ürün satan işletmeler, müşteri talebi doğrultusunda parçalama yapabilecek. Dondurulmuş hindi kıyma hariç, kanatlı kıyma satışı yasaklandı” şeklinde konuştu.

YÜZDE 100 İBARESİ YASAK

Müdür Aksakallı, “Yüzde 100” ibaresinin de etiket bilgilerinde yazılmasının yasaklandığını belirterek, “Sucuk ve köfte etiket bilgilerinde yüzde 100 ifadesi de artık kullanılmayacak” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.03.2015 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<