banner359

Amerika Kıtası Büyükelçileri İnegöl'de

07 Kasım 2016 Pazartesi 16:16 2016-11-07 16:31:09
Amerika Kıtası Büyükelçileri İnegöl'de
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) bu ikinci düzenlenen “İnegöl Dünya İle Buluşuyor” etkinliği kapsamında Amerika Kıtası Büyükelçileri İnegöl’e geldi. 10 kişilik heyet ilk olarak İnegöl köftesi yediler.
İnegöl’e gelen 10 kişilik heyeti, Kaymakam Vekili Ziya Polat, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ  ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
İnegöl Orhan köftecisinde yemek öncesi konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Mobilya şehri İnegöl’de sizleri ağırlamak büyük zevk. İMOS, mobilyacıların üye olduğu bir dernek. İnegöl mobilya üreten mobilyaya sahip olan bir şehir. İnegöl’ün ana sektörü hem sosyal hem ekonomik açıdan mobilya sektörüdür. İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtmak amacıyla, geçen sene başlattığımız “İnegöl Dünya İle Buluşuyor” projesinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu günde Amerika kıtası büyükelçilerini ağırlıyoruz. Bunun devamında da dünyanın 5 kıtası ile İnegöl’ü buluşturma hedefindeyiz. Bu sizlere İnegöl’ü tanıtacağız. Mobilya fuarımızın açılışında da sizlerle olacağız. Programımızın hem sizin için hemde bizim için verimli olmasını diliyorum.” dedi.
İNŞALLAH GÜZEL BİRLİKTELİKLERİN BAŞLANGICI OLUR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Mobilyanın, köftenin ve kaplıcanın şehrine hoş geldiniz. Burası aynı zamanda bir tarım şehri. Sizlere tarihimizi de mobilya müzemizde tanıtacağız. İnegöl çok hareketli bir ilçe. Ekonomik değerleri olan mobilya olmak üzere bir çok ilden daha büyük potansiyele sahip bir ilçe. Şehrimizde fuar başta olmak üzere farklı aktivitelerle şehrimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Yerel yönetim olarak da biz bu işlere ciddi destek ve katık sağlıyoruz. Özellikle ekonomisi gelişmiş toplumların eksikliklerini daha rahat tamamladığını düşünüyoruz. Amerika kıtası ülkelerinin değerli temsilcilerini burada ağırlamak gerçekten büyük keyif. İnşallah güzel birlikteliklerin başlangıcı olur. İyi ki varsınız.” Dedi.
İNŞALLAH BU İLİŞKİLER TİCARİ ANLAMDA DA DEVAM EDER
Kaymakam Vekili Ziya Polat’da, “İnegöl büyük bir ilçe. Ekonomik anlamda da 17 il arasında yer alıyor. Bu ekonominin can damarı mobilya sektörü. Mobilya dendiğinde Türkiye genelinde İnegöl akla geliyor. Bu tanıtımı yurtdışına yayma bilincindeyiz. Mobilya sektörü temsilcilerimizle beraber bu tanıtımı yapıyoruz. Fuarlar yapıyoruz. inşallah bu ilişkiler ticari anlamda da devam eder. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.
LATİN AMERİKA TARZI TÜRKİYEYE YAKIN
Büyükelçiler adına konuşan Meksika Büyükelçisi Mrs. Martha Barcena Coqul, “Türk karakteristiğini en güzel şekilde gösteren bu şehirde bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Şu anda bir çok Latin Amerika ülkeleriyle mobilya ticari yaptığınızı biliyoruz. Meksika’nın mobilya ithalatı olduğunu biliyorum. Biliyoruz ki; Latin Amerika pazarı Türk işadamları için bir numaralı ticaret kapısı olmaya doğru gidiyor. Latin Amerika ülkeleri ile Türk tarzı birbirine çok yakın. Ayrıca bu güzel yemekler için teşekkür ederiz.” Dedi.
Yemeğin ardından ise heyet, İnegöl kent müzesi ve mobilya müzesini gezerek İnegöl tarihi ile alakalı bilgiler aldılar.

Son Güncelleme: 07.11.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<