banner359

Anadolu’nun Türküleri Beşinci Mevsimde Buluştu

27 Ekim 2017 Cuma 15:33
Anadolu’nun Türküleri Beşinci Mevsimde Buluştu

İnegöl Belediyesi THM Gençlik Korosu, kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne aldı. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen konsere TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar da konuk sanatçı olarak katılırken, Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküler Beşinci Mevsim’de İnegöllüler için buluştu.

Kültür sanat sezonunu açan İnegöl Belediyesi, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde hemen her akşam farklı bir etkinlikle ilçe halkının karşısına çıkmaya devam ediyor. Ekim ayında birbirinden farklı gösterileri sahneye taşıyan İnegöl Belediyesi, dün akşam Türk Halk Müziği konseriyle ilçe halkına coşku dolu bir akşam yaşattı.

BEŞİNCİ MEVSİM KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NİN İLK KONSERİ
Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu tarafından hazırlanan konsere, TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar da konuk sanatçı olarak katıldı. Ayrıca programı Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyeleri de takip etti. Yoğun kalabalığın doldurduğu salonda, konserin ilk bölümünde gençlik korosu sahne aldı. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü ile Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ve 2012 yılından bu yana birbirinden güzel konserlerle dinleyiciyle buluşan THM Gençlik Korosu, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin ilk konserinde de yine Anadolu’nun farklı yörelerinden türküleri salondaki dinleyiciler için seslendirdi.

AŞIK VEYSEL ANILDI
3 solo ve 8 koro eserin seslendirildiği konserde, 25 Ekim 1894 yılında dünyaya gelen Aşık Veysel Şatıroğlu’nun doğumunun 123’üncü yılı da unutulmadı. Konser öncesi Aşık Veysel’in doğum günü hatırlatılarak gönül gözüyle türkülere hayat veren sanatçı anıldı.

GENÇLİK KOROSUNDAN ALKIŞ TOPLAYAN PERFORMANS
Konsere de yine Aşık Veysel Şatıroğlu’nun eserlerinden biri olan Sivas yöresine ait “Güzelliğin On Par-Etmez” türküsüyle başlandı. Koronun seslendirdiği bu eserin ardından Ankara yöresine ait “Denize Dalmayınca” adlı türkü yine koro tarafından sunuldu. Koro solistlerinden Serkan Deniz’in Kütahya yöresine ait “Elif Dedim Be Dedim, Gız Ben Sana Ne Dedim” türküsünü seslendirmesiyle devam eden konserde, ardından sırasıyla Kars-Iğdır yöresine ait “Dost Bağında Açılıp Gül” türküsü ve Afyon-Emirdağ yöresine ait “Evlerinin Önü Yoldur” türküsü koro tarafından seslendirildi. Koro solistlerinden Mustafa Küskü’nün Samsun yöresine ait “Sular Durulu Dereler” türküsünü seslendirmesinden sonra ise koro “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Çorabını Ördüğüm” türkülerini salondaki dinleyiciler için seslendirdi. Konserin son solo performansında ise sahneyi koro solistlerinden Şeyma Memiş aldı. İstanbul yöresine ait “Mendilimin Yeşili, Ben Kaybettim Eşimi” türküsünü seslendiren Şeyma Memiş, performansıyla alkış topladı. Şeyma Memiş’in ardından koro şefi Rıdvan Sayın sahneye çıkarak seslendirdiği türküyle adeta kulakların pasını sildi. Konser programının ilk bölümünü oluşturan THM Gençlik korosu konseri, koronun seslendirdiği “Ateş Attım Samana” ve “Babuba” türkülerinin okunmasıyla son buldu. Gençlik Korosunun performansı, dinleyiciler tarafından alkışlarla ödüllendirildi.

ALİ ÇAKAR COŞTURDU
Konserin ikinci bölümünde ise TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar sahne aldı. Seslendirdiği eserlerle salondakilerin kulaklarının pasını silen Ali Çakar, kendisinden önce sahne alan Gençlik Korosu için de övgü dolu sözler sarf ederek koroyu tebrik etti. Okuduğu türkülerle kimi zaman duygulandıran kimi zaman eğlendiren Ali Çakar, konser sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel’e de mikrofon uzatmayı ihmal etmedi.

İNEGÖLLÜLER ÇOK ŞANSLI
Konser arasında duygularını ifade eden bir konuşma da yapan konuk sanatçı, “Öncelikle gösterilen misafirperverlikten dolayı başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Öyle güzel bir kültür merkezi var ki belki bugün birçok ilde böyle imkanlar yok. Siz İnegöl halkı gerçekten çok şanslısınız. Sanata ve sanatçıya değer veren bir Başkanımız ve ekibi olduğu için ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Genç arkadaşlarımız konseri çok güzel icra ettiler. İnegöl’de sanatımız, sporumuz, çocuk koromuz, tasavvuf koromuz, gençlik koromuz var. Bu çok büyük bir nimet. Kıymetini bilin” dedi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta sahneye çıkarak Ali Çakar’a fincan takımı hediye etti ve muhteşem konser için teşekkürlerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<