banner359

Analar olmasaydı insanlık olmazdı

18 Mayıs 2016 Çarşamba 08:44 2016-05-18 10:00:27
Analar olmasaydı insanlık olmazdı

 Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler ile öğrenciler katıldı.

SEVGİLİ ANNELERİMİZ İÇİN NE YAPILSA AZDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salise Ayhan, “Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü´dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Hepinizin Anneler Günü´nü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Kadına bahşedilip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başında Annelik gelmektedir. Ana olabilmek ve bu meziyetle donatılmak ne kadar güzel bir duygudur. Analar olmasaydı, insanlık olmazdı. Ana o kadar değerlidir ki, cennetin anaların ayağının altında olduğunu unutmayalım. Analarımız ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Analarımız dilimizin öğreticisidir, hayatı bize tanıtanlardır. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep anamızın bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Anaların çocuklarına sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Çünkü sevgili annelerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar” dedi.

Müdür Ayhan, “Anne, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir. Ne kadar üzsen de 10 dakika sonra seni affeder. Yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakardır. Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü, her şeyi bilen şahsiyettir. Yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir. ´Oğlum aradım yoktun, ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım, kara börülcem benim öptüm annen´ şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır ama, ama dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır. Evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir. Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen, balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır. Yılın 365 günü bütün ömrün yaşanılan her günü bize annelik yapan, yolumuzu aydınlatan, bize hayat veren annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun diyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Anneler, 365 güne sığmayacak kadar önemlidir. Dinimizde bunu gerektiriyor. Allah, Kur´an-ı Kerimde bize nasihat ederken; ‘annelere öf bile demeyin´ diye ikaz ediyor. Tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta, “Anneler yılın 365 günü değerlilerdir. Çocuklarla en çok ilgilenen annelerdir. Baba o kadar değildir. Ne yapsak Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okula bağlı olan Yüksel Bodur Anaokulu öğrencilerin gösterisi katılanları büyüledi. Program, okul öğrencilerinden oluşan ekibin skeç ve tiyatro gösterimleri ile devam etti.

Son Güncelleme: 18.05.2016 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<