banner359

Anıl:İleri teknoloji ürünler üretilmeliyiz

05 Şubat 2018 Pazartesi 11:15
Anıl:İleri teknoloji ürünler üretilmeliyiz

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu Başkanı Metin Anıl, mobilya sektörünün yanında İnegöl´de katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

İnegöl´ün gelişimini hızlandıracak alternatif bir sektöre ihtiyaç olduğunu ifade eden İTSO Başkanı Metin Anıl, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak İnegöl adına bir vizyon çizmeye çalışıyoruz. İnegöl, Türkiye´de mobilyanın başkenti olsun diyoruz ve bu konuyla alakalı OSB´lere, fuarcılığa, İnegöl mobilyasının tanıtımına yaptığımız yatırımların yanında mobilyacı arkadaşlarımızın çalışmaları ve gayretleri, İnegöl Belediyesi´nin ve İnegöl insanının gayret ve çalışmalarıyla İnegöl mobilyası arzu ettiğimiz yolda ilerliyor. Biz şunu da arzu ediyoruz; önümüzdeki yıllarda İnegöl, Türkiye´de mobilyanın başkenti olurken, yüksek teknolojiyle alakalı ürünlerin de İnegöl´de üretilmesi konusunda çalışma başlatmalıyız. Katma değeri yüksek ürünlerin İnegöl´de üretilmesiyle alakalı çalışma başlatmalıyız” dedi.

Bu ne olabilir?” diyen Başkan Anıl, “Otomotiv olabilir, otomotiv yan sanayi olabilir, kimya olabilir, lojistik olabilir, savunma sanayi olabilir, bilgisayar teknolojileri olabilir… Bu tür katma değeri yüksek ürünlerin de artık İnegöl´de üretilmeye başlaması gerektiğine inanıyoruz. Tek sektöre bağlı kalmanın zaman içerisinde bir takım sıkıntıları çıkaracağını düşünüyoruz. Onun için Uludağ Üniversitesi ile bir çalışma başlatıp İnegöl´ün önümüzdeki yıllarda uluslararası veya ulusal kendini kabul etmiş ve endüstri 4.0´ı içine sindirmiş devasa bir sektörü, firmayı İnegöl´de yatırım yapmaya davet etmek ve İnegöl´ü yatırım yapmaya müsait bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
InegölMetinAnıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<