Anne-baba katilinin cezasına Yargıtay'dan onay

21 Kasım 2016 Pazartesi 10:50 2016-11-21 10:59:02
Anne-baba katilinin cezasına Yargıtay'dan onay

 13 Haziran 2016 tarihinde anne ve babasını öldürdüğü gerekçesiyle İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kenan Öner´in cezası Yargıtay tarafından onandı.

banner380
Evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini 80 yaşındaki Emine ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner çiftinin cinayet şüphelisi oğulları Kenan Öner, 13 Haziran 2016´da son kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme karar vuruşmasında, “kasten öldürme”, “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlarından sanığın iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti.

TASARLAYARAK VE CANAVARCA HİSLE

İznik´teki Beyler Mahallesinde 6 yıl önce kaybolan Emine-Ahmet Refik Öner çiftinin cesetleri evlerinin bahçesine gömülü olarak bulunmuştu. Anne ve babasını öldürmekten tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Kenan Öner hakkında 25 sayfadan oluşan iddianame hazırlanarak, “kasten öldürme”, “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu cezasına çarptırılması istendi. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan Kenan Öner, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde son kez Hakim karşısına çıktı. Sanık Kenan Öner, 13 Haziran 2016´daki son mahkemesinde savunma yapmayarak, mahkemeden dosya istedi. Mahkeme bunu reddederek, kararını açıkladı.

Kararını açıklayan Mahkeme heyeti, sanık Kenan Öner´e, annesini öldürdüğü için bir, babasını öldürdüğü için bir olmak üzere toplam iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Anne-baba katilinin Yargıtay´a temyize gönderilen karar dosyası, Yargıtay tarafından onandı. 

Son Güncelleme: 21.11.2016 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<