AÖF Sınavında Çıkan İnegöl mobilyası sorusu tepki çekti

27 Kasım 2017 Pazartesi 16:26 2017-11-27 16:52:00
AÖF Sınavında Çıkan İnegöl mobilyası sorusu tepki çekti

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında çıkan İnegöl mobilyası ile alakalı soru İnegöllülerin tepkisini çekti.
Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de öğrenciler Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında ter döktü.
Pazar günü saat 14.00’de 4. Oturum da sınava giren Adalet Bölümü öğrencileri, Medeni Usul Hukuku Dersi alanında sorulan İnegöl mobilyası ile alakalı soruyu okuduklarında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Testin A kitapçığı 7. Sorusunda yer alan Eskişehir’de mobilya ticareti ile uğraşmakta olan A Limited Şirketi ve Bursa İnegöl’de mobilya imalat ve ticareti alanında faaliyette bulunan B Anonim Şirketi arasında ‘bayilik sözleşmesi’ imzalanmıştır. Taraflar arasında sözleşmenin yetki sözleşmesine ilişkin maddesine göre, iş bu sözleşmeden doğan uyuşmazlıkların çözümünde diğer mahkemelerin yanında Bursa mahkemeleri de yetkili kılınmıştır. A Limited Şirketi, üretici B Anonim Şirketinin siparişlerin üretimini zamanında tamamlanmaması ve ücretleri ödenmiş olmasına rağmen ürünleri teslim etmemesi nedeniyle uğramış olduğu maddi zararların tazmini amacıyla Eskişehir Asliye Ticaret Mahkemesinde B Anonim şirketine karşı alacak davası açılmıştır. Buna göre aşağıraki ifadelerden hangi doğrudur? A) Taraflar arasındaki yetki sözleşmesi geçersizdir. B) davalı şirket esasa cevap süresi içinde cevap dilekçesinde yetki itirazında bulunabilir. C) Davalı şirket dava sona erinceye kadar yetki itirazında bulunabilir. D) Mahkeme yetkili olup olmadığını re’sen inceleyebilir. E) Yetki sözleşmesi ile belirlenen yer mahkemesi münhasır yetkili olduğundan kanunen yetkisi olan diğer mahkemelerin yetkisi kaldırılmış olur.”şeklindeki ifadelerin yer aldığı soru şoke etti.
İnegöl Mobilyacılarını taahhüdü yerine getiremediğinin vurgulandığı soru İnegöllülerin büyük tepkisini çekti. Bazı öğrenciler bu duruma tepki gösterip cevaplarken, bazıları ise cevaplamaktan kaçındılar.

banner380

Son Güncelleme: 27.11.2017 16:52
Anahtar Kelimeler:
InegölMobilyaAÖFSoru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<