Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

07 Aralık 2016 Çarşamba 17:06 2016-12-07 17:24:00
Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

 İnegöl Belediye Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda Belediye’nin 2017 yılı kira bedelleri görüşüldü. Kira bedellerinde yüzde 10 artış gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

banner380
İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı, 24’ü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 12’si Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden olmak üzere toplam 41 gündem ve 1 Ek Gündem Maddesi’nin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Kasım ayı Belediye hizmetlerinin sinevizyon şeklinde izlenimiyle başlayan Meclis Toplantısı, ayın personeli seçilen Belediye çalışanlarına küçük altın takdim edilmesi ile devam etti.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen mecliste İmar komisyonuna havale edilecek olan 13 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek komisyona havale edildi.

Başkan Aktaş, Hikmet Memiş’in Satın Alma Müdürlüğü görevine devam edebilmesi adına başkan yardımcılığı kadrosuna atama yapılacağını, bunun sonucunda Memiş’in Başkan Yardımcısı olmayacağı, mevcutta sürdürdüğü daire müdürlüğü görevine devam edeceğini ifade etti.

6 PARSEL KAMULAŞTIRILACAK
Alanyurt, Kemalpaşa, Mahmudiye, Orhaniye ve 2 Akhisar Mahallesi’ne ait yerin kamulaştırması ile ilgili madde meclis üyeleri tarafından görüşüldü. 6 ayrı parseldeki toplam 600 metrekarelik alanın kamulaştırılmasının Belediyeye maliyetinin 330 bin TL civarında olacağı öğrenildi.

MECLİSİ TERS DÜŞÜREN KARAR
Gündemin 35. Maddesinde yer alan; Yeniyörük Bölgesi’ndeki Katı Atık Depolama merkezinin genişletilmesi amacıyla İnegöl Belediyesi’ne ait olan 15 bin 900 metrekarelik alanın bedelsiz olarak Bursa Büyükşehir Belediyesine devredilmesi meclis tarafından görüşüldü. 

Madde ile ilgili söz alan İsmail Karaman, “Burada kamu yararına bir iş var. 2015 yılında yeşil alanların, parkların büyükşehre devri konusunda böyle bir teklifimiz olmuştu. Tapu devri değil de tahsis yolunda bunları yapalım demiştik ve tahsis yoluyla bunların yapılacağını gördük. Yine aynı şey var. İlgili kanunda zaten açık, illa tapu devriyle değil tahsisle de yapabiliriz. Bu konuda devir şeklinde değil de tahsis yolunu izlememizi öneriyorum” dedi.

Berat Ertopuz ise, “Büyükşehir Belediyesi buradan 3 tane parsel daha vatandaş malını kamulaştırmak suretiyle ödeme yaptı. Burada bir bina yapacaklar. İşletme hakkı da Bursa Büyükşehir’de. Dolayısı ile devri konusunda bir sıkıntı görmüyoruz” şeklinde konuştu.

Görüşülen madde, MHP grubunun ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

BELEDİYE GAYRİMENKULLERİNİN KİRALARINA YÜZDE 10 ZAM
2017 yılı kira bedellerinin güncellenmesi ile ilgili gündem maddesi ile ilgili söz alan Başkan Alinur Aktaş; “2 yılda bir belediye gayrimenkulleri kira tespit komisyonu tarafından tek tek tartışılarak kararlar alınıyor. Bu yıl da bir komisyon oluşturmuştuk. Belediye Meclis üyemiz Erdal Akkaya beyi komisyon başkanı olarak tayin etmiştik. Çalışmalarla ilgili bilgiler alacağız” dedi.

Kira Tespit Komisyonu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Erdal Akkaya, “Kira Takip Komisyonu olarak yaptığımız toplantılar neticesinde belediyeye ait gayrimenkullerde piyasa değerine ulaştıracak düzenleme çalışmaları neticesinde yüzde 10’luk bir kira artışı öngörülmüştür. Kira sözleşmesi dolan yerlerin sözleşmeleri ile ilgili çalışma yapılacaktır. Kira bedellerinin yüzde 10 kira artışı olacağı şekilde karar verilmiştir. Komisyon üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kararı komisyon olarak aldık. 7 kişilik komisyon üyelerinin tamamının katılımı ile alınan bir karardır” şeklinde konuştu.

Başarılı sporcuların ödüllendirilmesi ile ilgili görüşülen maddeye göre spor branşlarında ilçe düzeyinde 1’incisi olan sporcuya en yüksek bin 500 TL, ulusal düzeyde 1’inciliğe 2 bin TL, uluslararası düzeyde 1’inciliğe ise 3 bin TL’ye kadar ödüllendirme yapılmasına karar verildi.

ŞİŞLİ’DEN İNEGÖL BELEDİYESİNE MİRAS
Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan Kentyol AŞ’ye ortaklığı bulunan Kurşunlu Belde Belediyesi’nin İnegöl Belediyesi’ne geçmesi sonucunda ortaklığın İnegöl Belediyesi’ne gelmesi sonrasında Kentyol AŞ’nin yapacağı sermaye artışı İnegöl Belediyesi Meclisine yansıdı.

Görüşülen madde ile ilgili konuşan Başkan Aktaş, “Kurşunlu Belediyesi’nin tüm alacak ve borçlarıyla bize devrolması esnasında bu da bize devrolmuştur. Bu ortaklık da İnegöl Belediyesine devroldu. Bu konu ile ilgili sermaye artışına katılmak istemiyoruz” dedi.

RESMİ YARDIM YAPILABİLMESİ İÇİN OLUŞTURULAN BİR ORTAKLIK
Ortaklığın geçmişiyle ilgili bilgi veren İsmail Karaman, “Geçmiş dönemlerde Erkan Dönmez’in siyasi partisiyle ve Mustafa Sarıgül’le olan ilişkisini siyasetin içerisinde olan arkadaşlarımız bilir. Şişli Belediyesi Kurşunlu Belediyesine bir park hediye etmişti. Bu parkı yapabilmesi için belediye bünyesinde Kentyol AŞ adındaki şirkete cüzi bir miktarda kendilerini ortak ederek şirket üzerinden oraya yardım yaptılar. Resmi kanallardan bu yardımın yapılabilmesi için bu gerekliydi. Absürt bir durum yok. Güzel bir şey yapılmıştı” diyerek konu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

REKLAM ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ
Gündemin 37. Maddesinde yer alan İnegöl Belediyesi sorumluluk alanındaki işletmelerin reklam ücretlerinde artışa gidildi. Bazı reklam ücretlerinde indirime gidilirken özellikle eğlence sektöründe hizmet veren firma reklamlarında zam uygulanması kararına varıldı.

PAZAR FİYATLARI METREKARE HESABINA DÖNDÜRÜLDÜ
Pazartesi, Cumartesi ve Mesudiye pazarlarının metrekaresi 1 lira, Yenice, Akhisar, Huzur ve Kurşunlu pazarlarının metrekaresi 0,50 kuruş, Alanyurt ve Akhisar pazarlarının metrekaresi 1,50 lira, MER-PA ve CUM-PA da da metrekare hesabı 1,75 TL ücret uygulanması meclis üyeleri tarafından karara bağlandı.

 Meclisin ardından konuşan güncel konularla ilgili söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Cuma günü yeni modern hayvan barınağı temelini halhalca yolu üzerinde hayata geçireceğiz. Herkesi 11.30’da gerçekleştirilecek olan temel atma törenine bekliyoruz.”

HUZUREVİ OCAK’TA RESMEN AÇILACAK
“Huzurevin alanının tamamının İnegöl Belediyesine devredildiğini belirten Başkan Aktaş, 31 Aralık’ta naklini yapmış oluruz. 2,5 milyon TL’lik çok güzel bir huzurevi inşa edildi. Bunun 1 milyon TL’si Göztepe ailesi tarafından 1,5 milyon TL’si de İnegöl Belediyesi tarafından karşılandı. Ocak ayı içerisinde onun da resmi açılışını gerçekleştireceğiz.”

PROJE OCAK’TA İHALE EDİLECEK
“Meydan ve Belediye Binası projesinin şartnameleri hazırlanıyor. Ocak sonu gibi ihalesine çıkacağız.”

İNESMEK ARTIK ORADA HİZMET VERECEK
“FEM Dershanesi alanı da bize geçti. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Orada da tespitlerimizi yaptık. İNESMEK kursları için de kullanılacak. Tam bir eğitim merkezi olacak. Belediye kreşi de yapılacak. O binanın 500 kişilik çok amaçlı salonu var. Orası da tüm kurum ve kuruluşlarla alakalı kullanılacak. Yapılacak işe göre salon tahsisi yapılacak. 2 ay gibi bir zaman içerisinde bitirip dönemin 2. yarısında yeni yerimizde yer almak istiyoruz.”

YAPILANDIRMALARIN YÜZDE 68’İ ÖDENDİ
“Emlak vergisi tahsil oranlarımız Mayıs ve Kasım dönemleri ele alındığında yüzde 70. Ödeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ödemeyenlerle alakalı bu devletin alacağıdır. Dönem dönem sosyal medyadan yazanlar da oluyor, vergi yüksekliğinden şikâyet ediliyor. Bunlar komisyonlar marifetiyle belirleniyor. Yapılandırma süresi uzatılmıştı. Yapılandırmayla belediyenin tüm alacaklarıyla alakalı yüzde 68’lik kısmı gerçekleştirildi. Bunu yapılandırıp ödemeyenler de oluyor. Devlet eninde sonunda alacağını alır. Biz hem yapılandırma hem de emlak vergisi sürecine ilgi alaka gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Diğer vatandaşlarımızı da ödemelerini yapmaya bekliyoruz.”

O OTOPARKIN İSMİ BELLİ OLDU
“Eski Alyans Düğün Salonu diye tabir edilen yere yapılacak otoparkla ilgili temel atma töreni yapacağız. Oraya da Çıracı Mehmet lakabıyla anılan Belediye Başkanımıza ithafen bu otoparkı yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.12.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<