banner359

Aramızdaki Mesafeleri Kaldıracağız

13 Ağustos 2016 Cumartesi 16:15 2016-08-13 16:18:09
Aramızdaki Mesafeleri Kaldıracağız

 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali vesilesi ile İnegöl’e gelen Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın daveti ile İnegöl’e gelen Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, “Biz küçük şeylerle mutlu olan insanlarız. Bizler için maddi manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kendilerini her zaman kardeş olarak gördüğümüz Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a huzurlarınızda şükranlarımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Şavşat Belediye Başkanı Öztürk’ün ziyareti sırasında, İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Turgay Yel de hazır bulundu.

“ARAMIZDAKİ MESAFELERİ KALDIRACAĞIZ”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bildiğiniz gibi iki yıldır icra edemediğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizin 29.cusunu bu yıl Birlik Beraberlik ve Milli İrade teması ile taçlandırarak gerçekleştireceğiz. Tabi kültürlerin kaynaşmasına vesile olacak festivalimize İnegöl’den ve yurt dışından katılım gösterecek misafirlerimiz olacak. Gelen misafirlerimizi İnegöl’ümüzde en iyi şekilde ağırlayarak onlar ile hasbihal ederek, aramızdaki mesafeleri kaldırarak birbirimize daha da fazla yaklaşıp birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe kucaklaşarak festivalimizi icra etmeye çalışacağız” dedi.

15 Temmuz darbe kalkışması karşısında kesintisiz 27 akşam ilçe halkımız büyük bir coşku ve heyecanla nöbetlere iştirak etti diyen Aktaş; “Bizlerde ülkemizin istikbalinin kurtulmasına vesile olan ve onurla tutulan nöbetleri taçlandırabilmek adına bir dizi programlar icra ettik. Ve nihayetinde Cumhurbaşkanımızın da direktifleriyle 10 Ağustos akşamı son nöbetimizi tuttuk” dedi.

BİRLİK BERABERLİK VE MİLLİ İRADE TEMASINI İŞLEYECEĞİZ
13 Ağustos tarihinde yani bugün başlayacak olan ve 2 yıldır icra edemediğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizde revizyona gittik diyen Aktaş; “Bugün de inşallah saat 18.30 da tabi hava durumu ne gösterilir bilemiyoruz ama kortej yürüyüşümüz ile festivalimizin startını vermek istiyoruz. Tabi ilk akşam halk dansları gösterileri ve kültür derneklerimizin çadır standı etkinlikleriyle dolu dolu süreceğine inandığımız Birlik Beraberlik ve Milli İrade temalı festivalimizi Çarşamba akşamına kadar icra etmiş olacağız” dedi.

3 YABANCI EKİP BOY GÖSTERECEK
Yurt dışından Azerbaycan, İran ve Makedonya olmak üzere üç ülkeden halk dansları ekipleri misafirimiz olacak diyen Aktaş; “Tabi ülkemizde yaşanan son gelişmeler ve açıkçası programın belirsizliği yüzünden daha önce 10 -12 ülke olurken bu sene 3 ülke festivalimize iştirak edecek. Ayrıca Azerbaycan’dan çok özel bir ekibimiz var. Kültür Bakanlığımızın daveti ile şehrimize gelecek olan ekip Pazar akşamı gösterilerini yapıp ertesi gün ülkelerine dönecekler. Yine İnegöl’den 6 kültür derneğimizin folklor ekipleri ile Belediyemizin Halk Dansları Topluluğu ile birlikte 7 ekibimiz gösterilerini sergileyecekler” dedi.

“ŞAVŞAT BELEDİYE BAŞKANIMIZI AĞIRLIYORUZ”
Kardeş şehir belediye başkanlarını ve heyetlerini festivalimiz aracılığıyla ağırlama fırsatına da kavuşmuş olacağız diyen Aktaş; “Bugün de çok değerli büyüğümüz, arkadaşımız Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk abimiz misafirimiz. Kendisine huzurlarınızda şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Esasında kendisi şehrimize dün geldi. Dün akşam hem İnegöl Şavşat Kültür Derneği yönetimi ve başkanı ile birlikte hem de Başkan Yardımcılarımız Alper Taban ve Turgay Yel olmak kaydıyla 35 kişilik bir heyetle akşam yemeği yedikten sonra birlikte hasbihal etme imkanına kavuşmuştuk. Bugünde bu ziyaretimizde ileriye dönük yapılması düşünülen projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla kendilerini misafir ediyoruz. Ben son dönemde ülkemizde yaşanan olaylar yüzünden her iki ilçede de yoğun bir gündem ve program olmasına rağmen bizleri kırmayıp davetimize icabet ettikleri için Sinan Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile Şavşat’taki tüm dostlara selam ve saygılarımı sunmak istiyorum” dedi.

Aktaş; “İnşallah bu festival birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına ve dostlarımızla yakınlaşmamıza vesile olması dileğiyle, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“ŞAVŞAT VE POSOFTAN SELAMLAR GETİRDİM”
Ziyarette konuşan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise; ”Kıymetli İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın nazik davetleri vesilesiyle kardeş şehrimiz İnegöl’de olmaktan dolayı mutlu olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Bu vesile ile 29. Uluslararası Kültür Sanat festivalinin hem İnegöl’ümüze hem de ülkemize hayırlara vesile olması temennisiyle İnegöllü hemşerilerimize saygılarımı sunuyorum. Ayrıca sıla-ı rahimden Şavşat ve Posof’tan İnegöl’deki Şavşat ve Posoflu hemşerilerime onların selamlarını getirdim. Özellikle Şavşat ve Posof Kaymakamları ile benimle birlikte İnegöl’e gelecekken özel sebepleri yüzünden bugün aramızda olamayan Posof Belediye Başkanımızın da hassaten İnegöllülere selamlarını iletmek istiyorum” dedi.

AKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Ayrıca sosyal medyada paylaşma rekorları kıran Posof’un Kol köyündeki Köksal Yardımcı çoban dediğimiz abimizin hem ülkemizdeki hain darbe kalkışması ile alakalı düşüncelerini hem de Posof Şavşat kardeşliği hakkındaki paylaşımlarını hep birlikte izledik diyen Öztürk; “Bu vesile ile Posof ve Şavşat halkının selamlarını sizlere getirdik. Ayrıca İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın da kardeşliğinden dolayı kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Biz küçük şeylerle mutlu olan insanlarız. Bizler için maddi manevi desteklerini hiç esirgemediler. Bu vesile ile İnegöl halkını Posof ve Şavşat'a davet etmek isterim. Allah bir daha böyle acı ve kederli günler bizlere göstermesin" dedi.

ÇOBANLA OLAN DİYALOĞU ANLATTI
Posof'un Kol köyündeki Çoban Köksal Yardımcı ile karşılaşması hakkında açıklamalarda bulunan Şavşat Belediye Başkanı Sinan, "Çobanla karşılaşmamız tamamen rastlandı idi. Posof-Şavşat arasındaki yol bağlantısı nedeni ile yerinde incelemelerde bulunuyorduk. Posof sınırından ayrılığımızda malum çoban kardeşimizin sürüsünü yaylaya götürmek üzere gördük. Güzel bir manzara vardı. Burada bir resim çekinelim dedik. O arada geldi, Anadolu insanı, tamamen doğal bir konuşma gerçekleştirdi. Sözün bittiği yerdi. Sosyal medya da çok ses getirdi. Demokrasi nöbetleri ülkemizin değişik yerlerinde icra edildiyse de, Gürcistan sınırının sıfır noktasındaki bir çoban kardeşimizin Türkiye gerçeğini, darbe kalkışmasını nasıl ifade ettiğini hep birlikte izledik. Anadolu insanı gerçekten candan, gönülden sunum yaptı. Biz biz yapan değerler bunlar. Özellikle de kendilerinin selamlarını sizlere getirdik" ifadelerini kullandı.

AKTAŞ'A FAHRİ HEMŞERİLİK BELGESİ
Konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk'e çeşitli hediyeler takdim etti. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise, Belediye meclisinin oy birliği ile karar alarak belgelendirdiği fahri hemşerilik belgesini Aktaş'a takdim etti.

 

Son Güncelleme: 13.08.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<