banner359

Armut hasadı başladı

25 Haziran 2019 Salı 17:37
Armut hasadı başladı

Verimli topraklara sahip inegöl’de ‘Erkenci’ olarak bilinen Akça armudu hasadı başladı. Çiftçiler rekoltenin düşük olduğunu söyleyerek, fiyatlarında memnun etmediğini söylediler.
İnegöl’ün bazı köylerinde yetişen diğer armut çeşitlerine göre daha küçük olan Akça armudu hasadı sancılı başladı. Deydinler mahallesinde Armut yetiştiren çiftçiler, yaşanan sağanak ve dolu yağışlarıyla birlikte rekoltede düşüş yaşandığını söyleyerek, fiyatların da memnun etmediğini dile getirdiler.
Deydinler mahallesinde Aynı zamanda çiftçilik yapan mahalle muhtarı Ahmet Topçu, “Erkenci adı verilen akça armudumuzun hasadı başladı. Son zamanlarda yaşanan sağanak ve dolu nedeniyle rekoltede düşüş var.  Çiftçinin ürünü para yapmıyor. Kilosunu 4 liraya satıyor. Umudumuz 'Santa Maria' cinsi armutta” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<