banner359

Atanan Savcı ve Hakimlere Veda Yemeği

17 Haziran 2016 Cuma 11:41 2016-06-17 11:44:36
Atanan Savcı ve Hakimlere Veda Yemeği
 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 2016 yaz kararnamesi kapsamında İnegöl´den çeşitli il ve ilçelere tayin olan Hakim ve Savcılara veda yemeği verildi.
İnegöl´deki görevlerine nokta koyan Hakim ve Savcılar, teşekkür plaketi ile uğurlandılar.

Park Hotel İnegöl´de düzenlenen veda ve iftar yemeğine Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Başsavcı Osman Köse, İnegöl Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aydın, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile Savcı ve Hakimler ile eşleri, Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, Zabıt katipleri ve Mübaşirleri katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Tuttuğunuz oruçların ve yaptığınız ibadetlerinin kabul olmasını yüce Allah´tan diliyorum. Adliyemizde görev yapmakta iken, 2016 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile tayinleri çıkan Hakim ve Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımız için düzenlemiş olduğumuz veda yemeğine hoş geldiniz. Davetimize icabet ettiğiniz için de hepinize teşekkür ediyorum. Bu yılki kararname ile 6 Hakim ve 7 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere toplam 13 meslektaşımızın tayini çıkmıştır. Bilindiği üzere 20 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Bölge Aliye Mahkemelerinin faaliyete başlayacak olması sebebiyle İstinaf Mahkemelerinin Hakim ve Savcı ihtiyacını karşılamak için bu yılki kararname geçmiş yıllara göre daha kapsamlı olmuştur. Bu yüzden normal şartlarda 3 yıl ile 5 yıl arasında İnegöl´de görev yapması beklenen arkadaşlarımızın bir kısmı daha geçen yıl gelmiş olmalarına rağmen bu yıl tayinleri çıkmıştır. 1 yıl ile 4 yıl arasında birlikte görev yapma imkanı bulduğumuz arkadaşlarımızın hem bilgi birikimi hem de örnek kişiliklerinden çok istifade ettik. Bu süre zarfında Adliyemize ve İnegöl´e vermiş oldukları hizmetleri sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Uyumlu ve hoşgörülü üstün gayretleri sebebiyle adliyemizde oluşan huzurlu çalışma ortamına sağladıkları katkı sebebiyle meslektaşlarıma ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yeni çalışma yerlerinde de aynı huzurlu çalışma ortamını bulmalarını da diliyorum. İfa ettiğimiz görev gereği sık sık yer değiştirmeye alışık olsak da, iyi anlaştığımız meslektaşlarımızdan ve huzurlu çalışma ortamı bulduğumuz adliyelerden ayrılmak az da olsa bizleri hüzünlendirmektedir. Aynı çatı altında adalet dağıtmak gibi zor bir görevi yapmaya çalıştığımız arkadaşlarımızla, çok huzurlu bir çalışma iklimi yaşamış olsak da zaman zaman farkında olmadan bir birimizi incitmiş de olabiliriz. Bu tür programlar bir anlamda bizlere helalleşme imkanı da verdiği için anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile ben arkadaşlarımızdan, şahsıma ve tüm adliye çalışanlarına haklarını helal etmelerini istiyorum. Bizden yana bir hak var ise, şahsım adına helal ediyorum” dedi.

İnegöl Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aydın ise, “İnegöl´de yaklaşık 6 yıl görev yaptım. Bu süre içerisinde birçok değişik mahkeme de çalıştım. Sizlerden helallik istiyorum. Benden yana helal olsun” dedi.

Farklı şehirlere tayini çıkan 6 Hakim ve 7 Cumhuriyet Savcısı da tek tek söz alarak veda konuşması yaptılar. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel´de, tayini çıkan Savcı ve Hakimlere yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, İnegöl´de hizmet verdikleri içinde teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tayini çıkan Savcı ve Hakimlere teşekkür plaketlerinin yanı sıra Belediye tarafından çini hediye edildi.




Son Güncelleme: 17.06.2016 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<