banner359

Atık Toplayana Ödül

22 Kasım 2016 Salı 20:17 2016-11-22 20:19:37
Atık Toplayana Ödül

 Doğaya atıldığında kaynak sularına ve toprağa büyük zarar veren atık yağların bertarafını üstlenen İnegöl  Belediyesi, atık yağ toplayıp teslim eden vatandaşlara hediyeler verecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, başlattıkları kampanya ile alakalı basın açıklaması düzenledi.

ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI

Temiz İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar´ında hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Çevre Dostu Belediye olarak İnegöl´ün daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Çevresiyle temiz bir İnegöl ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan yüzlerin olduğu bir kent hayaliyle gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda geri kazanım projesi ile geriye döndürülebilecek malzemelerin çöpe gitmemesi ve milli servetimizin yok olmaması için Ambalaj Atıkları, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Atık Lastikler, Kullanılmış Giysi-Tekstil Atıkları, Elektronik Atıklar ve Atık Yağların toplanması ve bertarafı noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Her okul döneminde olduğu gibi bu sene de okullarda bu atık gruplarının toplanması ile ilgili ödüllü yarışmalar düzenlenip daha fazla atığın toplanıp geri dönüşümünün sağlanması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda hali hazırda devam eden Atık Yağların Toplanması ile ilgili çalışmalarımızı, vatandaşlarımızı daha çok teşvik etmesi amacıyla ödüllü kampanya düzenleyerek bir kez daha gündeme getiriyoruz.

ATIK YAĞ TOPLAYANA ÖDÜL

Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Evlerimizde yemek yaptıktan sonra oluşan atık yağların doğamızı, çevremizi kirletmemesi ve biyodizel üretimi vasıtasıyla ekonomimize kazandırılması için İnegöl genelinde alınacak 5 Lt´lik atık yağa karşılık hediye verilmesi kampanyası başlatılmıştır. Evlerden alınacak 5 LT´lik atık yağa karşı verilecek ödüller; 1 Litrelik Bitkisel Yağ, 750 Ml´lik Bulaşık Deterjanı, Sıvı El Sabunu, Fiber Temizlik Bezi,Bulaşık Süngeri. 5 lt´lik atık yağa karşılık verilecek bu hediyeler ile birlikte hem evlerimizde ki atık yağlar çöplere ve lavabolara dökülmeyip çevre daha az kirlenmiş olacak hem de bu atıkların geri dönüştürülmesi ile ekonomimize katkı sağlamış olacağız. Vatandaşlarımız Alo 153 numarasından veya Belediyemizin 715 10 10 numaralı telefon hattından Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerine ulaşarak atık yağlarını teslim edebilirler.  1 Lt Atık Yağın 1 Milyon Litre temiz suyu kirletme potansiyelinin olduğu göz önüne alınırsa vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu anlamlı kampanyaya tüm hemşerilerimizin duyarlılık göstereceğine yürekten inanıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi özellikle belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım.”.

Son Güncelleme: 22.11.2016 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<