banner359

Ayçiçeğinde Kesin Alım Fiyatı Belirlendi

28 Ocak 2017 Cumartesi 12:18 2017-01-28 12:20:28
Ayçiçeğinde Kesin Alım Fiyatı Belirlendi

 S.S. 592 Sayılı İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin yaptığı açıklamada, ayçiçeğinde kesin alım fiyatının belirlendiğini, 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle ödemelerin yapılacağını bildirdi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu tarafından kesin alım fiyatlarının belirlendiğini ifade eden Kooperatif Başkanı Ali Rıza Girgin, “Yüzde 40 standart ayçiçeğinde bin 580 lira/ton, yüzde 45 yağ oranlı ayçiçeğinde bin 699 lira/ton, yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeğinde ise bin 817 lira/ton ön alım fiyatıyla Ağustos ayında başlayan ve 8 Kasım 2016 tarihinde sona eren ayçiçeği alım kampanyasında Türkiye genelinde 300 bin tona yakın ayçiçeği mübayaa edilmiş olup, bunun karşılığında yaklaşık 500 milyon lira ödeme yapılmıştır. Kooperatifimize teslim eden ortaklarımızı asla mağdur etmeden, üreticinin alın terinin gerçek değerini alabilmesi, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanabilmesi için Trakya Birlik yönetimi tarafından ayçiçeği fiyatını belirlenirken, ürün fiyatının oluşmasına etki eden başlıca faktörler olan ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatı, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, yağlık ayçiçeği üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağ fiyatları, ayçiçeğinin en çok işlem gördüğü borsalar ile üretici beklentileri tek tek ele alınarak değerlendirilmiştir” dedi.

160 BİN LİRA ÖDENECEK

Belirlenen kesin alım fiyatlarını açıklayan Girgin, “Bu gelişmeler doğrultusunda yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı bin 655 lira/ton, yüzde 45 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı bin 779 lira/ton, yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı bin 903 lira/ton olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar sonucunda ortaklarımıza yapılacak takribi fark ödemesi toplam 160 bin liradır. Türkiye genelinde ise bu rakam 25 milyon lira olup, söz konusu ödemeler 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren yapılacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yılda bizlere güvenen ortaklarımızı bir kez daha haklı çıkarmanın gururu ile elimizdeki imkanlar çerçevesinde ortaklarımıza en iyi fiyatı verme gayreti içerisinde bulunduk. Kooperatifimize ve ortaklarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.








Son Güncelleme: 28.01.2017 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<