banner359

Bahar etkinlikleri iptal edildi

24 Mart 2016 Perşembe 17:15 2016-03-24 17:21:21
Bahar etkinlikleri iptal edildi

 İnegöl Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek olan Bahar etkinlikleri uluslararası halk oyunları gösterileri, ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı iptal edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, makamında düzenlediği basın toplantısında ilçe halkına programı iptal ettiklerini duyurdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit´inde hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi bir sürü faaliyetlere imza atan bir belediye. Nihayetinde yaptığı etkinlikleri bir takvimle önceden duyuran bir belediye. Polemik konusu olmaması adına açıklama yapıyorum. Malum ülkemiz terörle alakalı ciddi bir kıskacın içerisinde. Maalesef tabiri yerindeyse Uçağı kaldırmış hızlı bir şekilde istikametine giden Türkiye, birileri tarafından engellenmeye çalışılıyor. Artık sadece doğu ve güneydoğu da gördüğümüz bazı manzaraları, maalesef batıda da, İstanbul ve Ankara´da da görmeye başladık. Haince saldırıların, kalleşçe vurmaların hepsinin Türkiye´nin istikrarını bozmak adına yapılan hamleler olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ama ilginçtir ki; Belçika´nın göbeğinde Brüksel´de 4 ayrı yerde 37 kişinin ölümüne mal olan terör olaylarına çok güçlü Avrupa´da maalesef seyirci kaldı. Hayat devam ediyor. Bizde bu süreçte halkın yanında olmaya çalışan belediye olarak, güncel değerlendirmeler yapıyoruz. Yarın (bugün) burada 7 ayrı Türki Cumhuriyetten misafir halk dansları ekipleri olacaktı. Bir bahar şenliği havasında bir organizasyon gerçekleştirecektik. Bu organizasyon sadece burada değil; Zeytinburnu, Bursa, Ankara Valiliği, Dış İşleri Bakanlığı, Keçiören Belediyesi, Pursaklar Belediyesi, Bolu Belediyesi, Eskişehir Valiliği, Uşak Üniversitesi, Bilecik Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinde gerçekleştirilecekti. Hepsi gerçekleşti. Bilecik programını yapıyor. Biz kapalı salon ve kalabalık organizasyonlarla alakalı insanlarımızda son dönemlerde bazı çekinceler olmaya başladı. Teröründe amacı bu. Kaymakamımızla değerlendirmeler yaptık. Gördüğümüz lüzum üzerine biz bir saat önce yarın akşam icra etmeyi düşündüğümüz programı iptal ettik. Ödemiş´te iptal etti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Herkesin evladı var. Maalesef ülkemizde bu tip haberleri alıyoruz. 3 şehidimiz daha var.” dedi.


Yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Aktaş, “Her konuşması ayrı bir hezeyan. İnegöl´e yakışır bir meydan çıkarmak adına söylediğimiz sözlerin  ve yaptığımız çalışmaların inşallah bir gün yapıldığında bu şehre vizyon katacak çok önemli projelerden bir tanesi olacak. Nasıl çarptırdığını, belediye başkanlığı makamıyla nasıl alaycı bir üslupla tavır takındığını bütün kamuoyu gördü. Aynı arkadaşımıza biz doğru ve güzel şeyleri telkin eden herkesin kesinlikle başımızın üzerinde yerinin olduğunu ifade etmek isterim. Biz 5 yaşındaki çocuktan bile yeri geldiğinde akıl alırız. Lakin bizim bayrak ve vatan sevgimizi, bizim bu memlekete olan bağlılığımızı bir şeyi saptırarak birilerine anlatmaya çalışırsa, bunun kabul etmemiz asla mümkün değildir. Kesinlikle kendisine iade ediyorum. Bayrak ve vatan bir siyasi partiye veya birkaç şahsa ait olgu değildir. Onun dedesi nasıl Çanakkale´de savaştıysa benim dedemde savaştı… Bayrak sevgisi, vatana bağlılık, vatanperverlik birkaç kişinin kendi güdümündeki veya siyasi partinin düşüncesindeki bir yapı değildir. O yüzden de kendisinin konuyla alakalı kasıtlı ve art niyetli yaklaşımlarını asla kabul etmediğimizi, reddettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.03.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<