banner359

Bakkallar Odasından Esnafa Uyarı

26 Ocak 2017 Perşembe 17:38 2017-01-26 17:58:49
Bakkallar Odasından Esnafa Uyarı

İnegöl Kırtasiyeciler, Züccaciyeciler, Hırdavatçılar ve Bakkallar Odası Genel Sekreteri Serkan Kurt yaptığı açıklamada, esnaflara terazi beyan beyanname işlemlerinin başladığını söyledi.

Kurt,“2015 yılı ve daha önceki yıllara ait ölçü tartı işlemlerinde kullanılan her türlü elektronik ibreli mekanik kantar, baskül, hassas terazi, metre, litre, gram ve kilogramların beyan işlemi başlamıştır.Beyan verme süresi 28 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir. Beyan ve damga işlemi yapılmayan ölçü tartı aletine (teraziler) 3516 sayılı yasa ve Kabahatler Kanununa göre 1835 tl. idari para cezası kesilecektir.
Bilindiği üzere beyan ve damga işlemi özelleşmiştir (elektronik ve barkodlu tartı aletleri olanlar ) odamız tarafından  Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürlükleri  tarafından yetki belgesi olan mekik elektronik ve rcm ergin elektronik firmalarıyla görüşüldü esnafımızın daha iyi hizmet alabilmesi zaman kaybı olamaması ve cezalı duruma düşmemesi için görüştüğümüz firmalar esnafımızın iş yerine gelip önce beyan işlemini yapacak daha sonra 28 Şubat’tan sonra gelip mühür işlemini yaptıktan sonra ücretini alacak esnafımız hem beyan hem mühür işlemi için iki kere iş yerini terketmesi gerekmeyecek iki işlem için yetkili firmalar esnafımızın iş yerine gelecek .Ayrıca esnafımız bu iki firmadan biriyle beyan ve mühür işlemini yapacak her iki firmayla ayrı ayrı yapmayacak 
Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve  pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kilogram  ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı  aletleri, grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecektir.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.01.2017 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<