banner359

Bakkallara İlgi Artıyor

13 Ağustos 2017 Pazar 11:22 2017-08-13 12:07:42
Bakkallara İlgi Artıyor

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, son zamanlarda bakkal dükkânlarının yeniden aktiflik kazandığını ve yeni dükkânların açıldığını belirterek, mahalle kültürünün ayrılmaz parçası olan bakkallara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, geçtiğimiz yıllarda süpermarketlerin gölgesinde kalan fakat son zamanlarda artış yaşanan bakkallara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

MARKETLER SANATKARLIĞI BİTİRİYOR

Konu ile ilgili konuşan Oda Başkanı Hakan İnkaya, “Ülkemizde her sektörde tam rekabetin sağlanabilmesi, tekelleşmenin önlenmesi için mutlaka esnaf ve sanatkâr işyerlerinin yaşamlarını devam ettirmesi gerekmektedir. Tüketicilere değişik hizmet, ürün ve fiyat alternatifi sunma anlamında da bu çok önemlidir. Bir ekonominin canlılığını koruması, sürdürülebilir olması anlamında da küçük işletmeler ve esnaf-sanatkârlar çok büyük önem arz etmektedir. Ekonominin krize girdiği durumlarda küçük olmanın verdiği avantajla duruma en kolay uyum sağlayan esnaf-sanatkâr işyerleri, ekonominin emniyet sübabı gibidir. Esnaf-sanatkâr halkın içinde, halkla beraber yaşayan kesimdir. Halk tarafından sevilir, güvenilir ve tercih edilir. Esnaf-sanatkâr işyerinin bulunmadığı sokak ıssızdır, esnaf-sanatkâr sokağı korur, bir hareket kazandırır. Son yıllarda hızla denetimsiz bir şekilde açılan büyük marketler 50´yi aşan esnaf ve sanatkâr meslek dalının yok olmasına neden olmaktadır. Hemen hemen halkın temel ihtiyaçlarının hepsine birden ürün ve hizmet sunan bu marketler, sahip olduğu bazı avantajlar sayesinde piyasanın büyük bir bölümüne hâkim olmakta ve tekelleşme yaratmaktadırlar” dedi.

BAKKALIN SICAKLIĞI VE SAMİMİYETİ MARKETTE BULUNAMAZ

‘Cüzdanında hiç parası bulunmayan müşteri bile günlük ihtiyacını bakkaldan karşılayabilir´ diyen İnkaya, “Veresiye olayı özellikle kriz içindeki bir ekonomide halkın rahatlatılmasının önemli bir yoludur. Bakkal ile müşteri arasındaki bu güven, samimiyet ve sıcak ilişki toplumsal bir gerekliliktir. Mahalle sakini gerektiğinde evinin anahtarını bakkala bırakır, çocuğunu emanet eder, bir şeye ihtiyacı olduğunda ilk akla gelen bakkal amcadır. Yani, bakkal esnafı mahallenin ötesinde, ailenin bile bir parçası gibi görülür. Bu üzerinde durulması gereken güvene dayalı bir ilişkidir. Bakkal amca her zaman müşterisinin neyi ne kadar alacağını, hangi markayı tercih ettiğini, ekonomik durumunu, damak tadını bilir ve hizmetini ona göre sunar. Yani bakkal-müşteri ilişkisi birebir, sıcak ve güvene dayalı bir ilişkidir. Geçtiğimiz yıllarda marketlerin gölgesinde kalan bakkal esnaflığı son zamanlarda büyük bir artış göstermeye başladı. Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de yeniden canlanan bakkallık büyük bir mutluluk yaşatıyor. Mahalle kültürümüzün ayrılmaz parçası olan bakkallarımızdaki bu artışın vatandaşlar tarafından da değerlendirilip ve sahip çıkılıp bitmesinin önüne geçilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 13.08.2017 12:07
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaberBakkal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<