banner359

Bal-Göç'te seçim heyecanı

25 Mart 2021 Perşembe 16:48 2021-03-25 17:09:19
Bal-Göç'te seçim heyecanı

 İnegöl'ün en güçlü sivil toplum örgütlerinden BAL-GÖÇ Derneği'nin 13. Olağan Genel Kurulu 2 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Avukat Ertan Başdere Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği (Bal-Göç) İnegöl şubesi Başkanlığı'na aday oldu.

Başdere yaptığı açıklamada,''1987 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğimiz, kamuoyunun malumu üzerine “Kamu Yararına Dernek” statüsündedir. Başka bir deyişle topluma karşı sorumlulukları olan bu sorumluluğun bilinci içerisinde hizmet vermeye gayret gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin amacı tüzüğümüzün 2. Maddesinde de belirtildiği üzere “Balkanlardan göç eden ve Balkanlarda yaşamını sürdüren soydaşlarımızın kültürlerini yaşatmak, aralarındaki sosyo-ekonomik dayanışma ve gelişmeyi sağlamak, Balkan ülkeleri ile iyi ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşliğin güçlenmesi, bölge barışının sağlanması için çalışmak, soydaşlarımızın yasalar ve uluslararası anlaşmalar ile elde etmiş olduğu hakları korumak ve bu hakları geliştirmek için çalışmaktır.” Bu doğrultuda kurulduğu ilk günden bu yana Bulgaristan’da dönemin Bulgaristan Başbakanı Todor Jivkov tarafından uygulanan asimilasyon politikalarına karşı çıkarak, diline, dinine, örfüne ve geleneklerine sahip çıkabilmek adına anavatana göç etmek zorunda bırakılmış soydaşlarımızın hakkını ve hukuku korumak derneğimizin asli görevidir. Bundan önceki dönemlerde görev alan başkanlarımız Sn. Alaattin Kırcalı, Sn. Özlem Çelik ile mevcut başkanımız Sn. Mustafa Kahraman ve yöneticilerimiz bu doğrultuda büyük bir özveri göstererek bu doğrultuda çalışmışlardır.

Dernek Başkanımız Sn. Mustafa Kahraman’ın geçtiğimiz günlerde deklare ettiği gibi 2 Nisan 2021 Cuma günü Genel Kurul Toplantımız icra olunacaktır. Biz bu görevleri bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bize bu bayrağı devredenlerden daha da ileriye taşıyıp, derneğin amacı doğrultusunda çalışmaya ve gelişmeye devam ederek bizden sonra gelecek olanlara da bu bayrağı gururla devrederek onların daha iyi yerlere taşıması adına çalışmalar yapmak istiyoruz.  

Bunun yanı sıra 2000 yılından bu yana süre gelen ve şehrimizin de büyük takdirini toplayan bir halk oyunları ekibimiz var. Bu ekibimiz yüzlerce gencimizi yetiştirdi. Yurt dışında İnegöl’ümüzü ve ülkemizi defalarca temsil etti. Bu ekibin içinden yetişmiş biri olarak derneğimize hizmet etmek adına taşın altına artık elimizi sokma vaktinin geldiğine inanıyoruz.

Bizler de, arkadaşlarımız ve derneğimize yıllarını vermiş bu uğurda maddi ve manevi fedakarlık yapmış önceki dönem başkanlarımız ve yöneticilerimizle istişareler sonrasında 2000 yılından bu yana çatısı altında bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğum İnegöl BAL-GÖÇ Derneği’nin yönetimine talip olduk. 

Pandemi koşullarına uygun olarak Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarına uygun olarak yapılacak olan kongremizin İnegöl’ümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Son Güncelleme: 25.03.2021 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<