banner359

Barajdaki Balık Ölümlerine İnceleme

17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:21 2017-07-17 16:24:11
Barajdaki Balık Ölümlerine İnceleme

 İnegöl ile Yenişehir arasındaki Kocasu çayı üzerinde, sulama ve enerji üretmek amacıyla 1991 yılında inşaatına başlanan ve 2010 yılında hizmete giren, Yenişehir ovasını sulayacak olan Boğazköy Barajının çevre kirliliği ve balık ölümleri incelemeye alındı. Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinden yer verdiğimiz balık ölümleri konusundaki haberin ardından inceleme başlatıldı.

İnegöl´e bağlı Boğazköy mahallesinden başlayıp Hamzabey mahallesi girişine kadar devam eden Türkiye´nin büyük barajları arasında yer alan Boğazköy sulama barajının çevresi, piknik yapmak, doğa gezisi yapmak, balık tutmak veya kısa süreli manzara seyretmek için gelen bilinçsiz insanların attığı pet şişeler ve gıda ambalajları barajı adeta çöplüğe çevirmişti. Çevre kirliliğinin yanı sıra balık ölümleri de gözlendi.
İnegöl´de doğayı seven çevreciler, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerle, “Yenişehir tarafından gelirken arabadan baraja salladığınız bir pet şişenin hesabını yüzlerce hayvanın katili olarak vereceksiniz hatırlatayım istedim...” diyerek tepki gösterirken, bazı çevreci vatandaşlar ise, “Baraj adeta bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlarca kirletiliyor. Adeta çöplüğe dönmüş. Üstüne üstlük balık ölümleri de yaşanıyor. Ölü balıklar kıyıya vurmuş. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Vatandaşların da daha da duyarlı olmasını bekliyoruz” diyerek tepki göstermişlerdi.
İNCELEMEYE ALINDI
Haberin ardından balık ölümleri ile duruma el atan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sudan ve ölen balıklardan numune alarak İl Tarım Müdürlüğü laboratuvarına gönderdiler. Geçtiğimiz günlerde alınan numunelerin sonuçları bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.07.2017 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<