Barajı dereler kirletiyor

30 Ağustos 2016 Salı 11:06 2016-08-30 11:14:39
Barajı dereler kirletiyor

 Boğazköy Barajındaki kirliliğin Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan Arıtma Tesisinden kaynaklanmadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, barajın dereler yüzünden kirlendiğini belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

banner380
OSB Arıtma Tesisinde geçtiğimiz hafta ziyaret ederek incelemeler yaptıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Geçtiğimiz hafta Salı günü İnegöl Organize Sanayi Bölge Başkanımız sayın Zeki Şahin ile OSB Bölge Müdürümüzün davet üzerine bölgede faaliyet göstermekte olan arıtma tesislerini Ziraat Odamızın yöneticileri, meclis üyelerimiz, mühendislerimiz ve kimyagerlerimizle gezdik. Orada arıtmayı başından sonuna kadar gördük. Daha önce İnegöl evsel atıklarıyla birlikte İnegöl OSB´nin atıkları aynı anda sistemden geçiyormuş. Yeni bir yatırım daha yapmışlar ve onları ikiye bölmüşler. Yani evsel atıklar ayrı bölümde, OSB´den gelen atıklar ayrı bölümde işleniyor. Bizde sırasıyla bütün bölümleri gezdik ve en sonunda gittiğimiz noktada gördük ki, gerçekten İnegöl´de yaşamamıza rağmen İnegöl´de böyle bir arıtmanın olduğunu bilmiyorduk. Son noktada almış oldukları su pırıl pırıl. O gün orada şuna kanaat getirdik ki; İnegöl OSB´sine gelen tüm olumsuz unsurlar arıtmadan tertemiz çıkıyor. Bu demek değildir ki, Boğazköy Barajı suyu pırıl pırıl akıyor. Bu sebeple İnegöl´ü başka yerden, mesela Karadere´den, Kalburt´tan, Hamzabey tarafından gelen derelerin ve diğer unsurların da takipçisi olacağız. Daha önceleri sık sık İnegöl OSB´si olarak gündeme geliyordu. Arkadaşlarımızın, Müdürümüzün işlerini iyi yaptıklarını gördük. Boğazköy Barajında geçtiğimiz dönemlerde balık ölümleri oldu. Mezit boğazından gelip Hamzabey´den geçen derede de balık ölümleri gerçekleşiyor. Bunların denetlenmesi ve kontrol altına alınması gerekiyor. Yenişehir bölgesinde suyun tertemiz olduğu anlamına geliyor gibi bir ifade oluşmasın. Nihayetinde biz burada çiftçi temsilcisiyiz. Barajdaki suların başka yerlerden de kirletildiğinin farkına varmış olduk. Bundan sonra bizlere düşen görev bunları takip etmektir” dedi.

BALIK ÖLÜMLERİNİN SEBEBİ SICAKLIKMIŞ

Balık ölümleriyle ilgili de konuşan Çelik, “Bu konuda duyduğumuz ve anladığımız kadarıyla aşırı sıcak günler yaşadık. Sıcaktan dolayı suyun çok ısınmasıyla ve buharlaşmasıyla balıkların öldüğü yetkililerce iletildi. Derelerle ilgili kontrolleri Çevre Bakanlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gerçekleştirecektir. Sayın Kaymakamımız da bu konuda çok hassastır, bizlerden giden her konuyu değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.08.2016 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<