banner359

Başkan Aktaş'dan 'yerel yönetim dersi'

07 Nisan 2017 Cuma 10:34 2017-04-07 10:40:09
Başkan Aktaş'dan 'yerel yönetim dersi'

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İshakpaşa İlkokulu öğrencilerine Sosyal Bilgiler dersi kapsamında yerel yöneticiliği anlatıp öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İshakpaşa İlkokulu 4E ve 4F sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri “Yerel Yönetimleri Tanıma” ünitesi kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ve yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı yerel yönetimler dersinde öğrencilere sınıf öğretmenleri Meliha Mut ve Cengiz Ekiz´de eşlik etti.

Yerel yönetimler dersine Belediyeciliği anlatarak başlayan Başkan Aktaş, zaman zaman öğrencilerin de katılımını sağlamak adına sorular yöneltti. Belediyeciliğin hizmet alanı ve faaliyetlerini anlatan Aktaş, Belediye Başkanı olmak için bireyin sahip olması gereken özelliklerinden nasıl bir donanıma sahip olması gerektiğine, belediye meclisi ve encümenin sorumluluklarından gelir kaynaklarına kadar birçok konuda öğrencileri bilgilendirdi. Yerel yöneticiliği anlattıktan sonra öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Aktaş, hem şahsi hem yerel yönetimlere ilişkin soruları içtenlikle yanıtladı.

Buluşma sonrası öğrencilere kitap hediye edilip ikramlarda bulunulurken, ilk kez bir Belediye Başkanı ile sohbet etme heyecanı yaşayan çocuklar dersin ardından meclis salonunda toplu fotoğraf çektirdi. Başkan Aktaş´la buluşma sonrası öğrenciler meclis salonunun bulunduğu Belediye Ek Hizmet Binasını gezerek buradaki birimleri de inceledi.

 




Son Güncelleme: 07.04.2017 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<