banner359

Başkan Öğrencilerle Yüz Yüze

04 Kasım 2015 Çarşamba 20:51 2015-11-04 21:53:08
Başkan Öğrencilerle Yüz Yüze
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu´nun "Gençlerle Yüz Yüze" programının konuğu Belediye Başkanı Alinur Aktaş, oldu. Gençlerden gelen taleplere cevap veren Aktaş, üniversiteli olan oğlunu inşaatlarda çalıştırarak staj yaptırdığını söyledi. Öğrenciler, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´tan Bursa ile İnegöl arası toplu taşıma ücretlerinde iyileştirme olmasını ve okul önüne kadar hizmetin getirilmesini ayrıca okul güvenliğinin sağlanması için talepte bulundular.
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu´ndan sorumlu Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek, Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu Başkanı İbrahim Çakmakçı ile öğrenciler katıldı.


Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu Başkanı İbrahim Çakmakçı, topluluk olarak çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirterek, “Bu faaliyetlerimizi düzenlerken okulumuzdan ve çeşitli kuruluşlardan destek almaya çalışıyoruz. Belediye başkanımızdan da bir takım isteklerimiz olacak. Bu gün davetimizi kabul ettiği için başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ, KENTLE BÜTÜNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Kültür Sağlık ve Spor Topluluğu´ndan sorumlu Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek ise, “Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek okulu sağlık, spor kültür topluluğu öğrencilerimizin daveti üzerine İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ağırlamaktan mutluluk duyduk. Okulumuzun yaptığı bütün sosyal faaliyetlerde Belediyemizin yaptığı katkılar ön plandadır. Öğrencilerimizi, kentle bütünleştirmek istiyoruz. Bunun için belediyemiz ve bütün sivil toplum örgütlerine biz akademisyenlere ve öğrencilerimize büyük görevler düşmektedir. Akademik çalışmalarımız yanında öğrenci arkadaşlarımıza tarih, kültür, gezi, sinema ve spor gibi tüm etkinlikleri sağlayabilecek ortam ve kaynaklar yaratmak istiyoruz. Gençliğimizin donanımı ve geliştirilmesinde bu faaliyetler çok önem arz etmektedir. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve okul müdürümüz Prof. Dr. Mürsel Alper´e teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

OĞLUMU İNŞAATLARDA ÇALIŞTIRDIM

Öğrencilere yönelik deneyimlerinden bahseden Başkan Alinur Aktaş, “11.5 yıldır belediye başkanıyım. Mobilya firmasında pazarlama müdürlüğü yaptım. İşim gereği 50 civarında ülke gezdim. Üniversiteli gençlerle sohbet ediyoruz. Genç üniversite okuyor, okulu bitirince ne olacağı ile alakalı bir hedefi yok. Üniversite okumanın hiçbir esprisi yok. önemli olan okuduğunuz bölümle alakalı kendinizi yetiştirmiş olmanız gerekiyor. Artık bu yarış büyük bir yarış. Türkiye büyüyor. Nitelikli iş gücüne ihtiyaç var. Lakin farklı ve ayrıcalıklı olanlar ön planda. İstanbul da Mimarlık okuyan bir oğlum var. İngilizcesi çok iyi, ikinci dil olarak İspanyolca eğitimi alıyor. Geçen sene inşaatlarda çalıştı. Kusura bakma, top sakalla mimar falan olmaz kardeşim. Gideceksiniz inşaata aslanlar gibi çimento tozu yutacaksın. Şantiyelerde çalışacaksın, sürteceksin biraz dedim. Ondan sonra mis gibi Mimar olursun. Kendinize lütfen bu yıllarda bir iyilik yapın. İlerde bu yaptığınız bu iyiliklerin karşılıklarını göreceksiniz. Yoksa bu yıllar çok çabuk geçiyor. Önemli olan nitelikli olmak. Türkiye´de atama bekleyen 700 bin öğretmen var. 300 bin tane öğretmenlik okuyan öğrenci var. 1 Milyon öğretmen var. Türkiye´deki öğretmen açığı sadece 100 bin. 10 sene yetecek öğretmen var. Bu şartlar altında öğretmenlik okumak bana göre cinayet” dedi.

BAŞKANDAN ULAŞIM İSTEĞİ

Başkan Aktaş, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını ve taleplerini aldı. Söz alan öğrenciler Bursa´dan İnegöl´e gelerek eğitim almaya çalıştıklarını, ulaşım konusunda ücretlerin fazla olduğunu ve ulaşımın okul önüne kadar sağlanmasını istediler. Bazı öğrenciler ise okulda güvenliğin az olduğunu söylediler. Başkan Aktaş ise, Bursa ile İnegöl ulaşımının Buruluş ile uyumlu hale getirileceğini söyledi.

Son Güncelleme: 04.11.2015 21:53
Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<