banner359

Başkan Taban'dan "Malazgirt" mesajı

26 Ağustos 2019 Pazartesi 17:18
Başkan Taban'dan "Malazgirt" mesajı

1071 Malazgirt Zaferi’nin Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Alper Taban; ”Büyük zaferler bir inanç meselesidir. Malazgirt Savaşı; bugünkü Türkiye’nin temellerini atan zaferdir. Malazgirt bir milletin yaşadığı coğrafyanın yazgısıyla, Türk adının tarihe yazıldığı nakış miladıdır.” açıklamasında bulundu.
26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin ve Anadolu’nun önemine vurgu yapan Taban; “Milletlerin var oldukları topraklarda istikballerini belirleyen en büyük etkenlerden biri de ait oldukları coğrafyalardır. Üstelik coğrafyaları önemli kılan sadece toprak parçası olmaları değil, üzerinde vatan nakışları vuran sultanların manevi mühürleridir. Bu yüzdendir ki Anadolu yüzyıllardır tüm ülkelerin hedefinde yer almaktadır. Bütün mücadelelerin kaynağında ki hareket Anadolu’da başlamıştır. Selçuklu Devleti ile gerçekleşen, Türk ve İslam tarihi açısından önemli bir kırılma noktası olan Malazgirt Zaferi; İstanbul’un fethinden, Kurtuluş Savaş’ındaki Milli Mücadele ruhuna kadar, Anadolu’nun tüm kapılarını sırasıyla açan inanç ve kararlılıkta aynı maneviyat barınıyor” ifadelerine yer verdi.
BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM
Malazgirt Zaferi’nin tarihe yön veren ve sonuçları itibarı ile dünya siyasi tarihini değiştiren bir destan olduğunu vurgulayan Başkan Taban; “26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan komutasındaki ordu; ülküsüne ve vatanına bağlı bir millet ile tarihin seyrini değiştiren bir zafere mazhar olmuştur. Hedefimiz 2071’dir. Köklerinden, özünden, ruhunda barındırdığı güçten ve inançtan beslenen bir millet olarak, tıpkı tarihte olduğu gibi, medeniyetin beşiği olan bu topraklarda, adaletle ve hakkaniyetle ilelebet aynı inançla var olmaktır. Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıldönümünde; başta Sultan Alparslan olmak üzere, Anadolu’nun vatan olmasında, hür olmasında, yani bin yıldır bu toprakların vatan olmasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, büyük Türk milletinin ve devletinin aynı inançla kıyamete kadar payidar kalmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<