Başkan Taban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

18 Ekim 2019 Cuma 14:09 2019-10-18 16:20:20
Başkan Taban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Belediye Başkanı Alper Taban, Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

banner380

Belediye Başkanı Alper Taban, öğrencilerin talebi üzerine Perşembe akşamı Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.Yapılan buluşmada, öğrenciler İnegöl ile ilgili yaşadıkları sorunları iletip çözüm konusunda önerilerde bulundular. Başkan Taban, öğrencilerin ilettiği sorunlara ilişkin notlar alarak bilgilendirmelerde de bulundu.

GENÇLERLE BİR ARADA OLMAKTAN HOŞLANIYORUM
Buluşma sırasında konuşan Başkan Taban, “Böyle bir organizasyonda sizlerle olmaktan mutlu oldum. Gençliğin bir enerjisi var, bir dinamizmi var. Ben de bundan ciddi manada hoşlanıyorum. Kendi ekibimi kurarken de iki şartım vardı; bir tanesi genç bir ekip olmalı, ikincisi de ehliyetli ve liyakatli bir ekip olmalı diyordum. Nihayetinde şehir yönetiminde belirli meslek erbaplarına da, belirli vasıflarda insanlara da ihtiyaç var. Allah’a çok şükür ben hem kendi kurumumda hem de meclis üyelikleri noktasında ciddi manada başarılı olduğumu düşünüyorum. Her konuda eğitim almış arkadaşlarımız var içimizde. Güzel bir ekip kurduk” dedi.

Şehri ortak akıl ile yönetme konusuna da değinen Taban, “Tabi bu yaptıklarımız yeterli mi? Değil. Şehirde yaşayan tüm fertleri ben bu şehrin yönetimine katmak istiyorum. Çünkü her yerde olmamız mümkün değil. Gelişmişlik düzeyinde olan şehirler, ülkeler bunu böyle başarmış. Gençlerin de fikrini alıyorlar, hanımefendilerin, beyefendilerin, şehirde yaşayan her bireyin fikri ve düşüncesi önemli. Gelişmiş ülkelerde aynı zamanda insanlar katılımcılığı bir kontrol mekanizmasına dönüştürmüşler. Otokontrol anlamında ciddi bir dayanışma oluşmuş. İnsanlar gördüklerini, fikirlerini, önerilerini ve hatta eleştirilerini gayet güzel bir şekilde ilgili makamlara iletiyor. Kendini sorumlu addediyor bu konuda. Böyle olduğunda bir kişinin düşüneceği yerde ne kadar çok insan düşünürse sorunu da o kadar hızlı çözüyor. Aynı zamanda hızlı şekilde faydaya ve katma değere dönüşmüş oluyor. İnegöl’ü de biz bu noktaya getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.10.2019 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<