banner359

Başkan Taban’dan 10 Kasım Mesajı

09 Kasım 2018 Cuma 17:52
Başkan Taban’dan 10 Kasım Mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80.yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak tarihe yazılan İstiklal Savaşı’nın önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde, sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Bağımsızlık mücadelemizin, milli birliğimizin ve çağdaşlık yolunda atılan adımların simgesi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla Belediye Başkanı Alper Taban mesaj yayımladı.

“HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”
Taban mesajında; “Bin yıllık vatanımıza işgal girişiminde bulunan yedi düvele karşı Atatürk, "Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek, kahraman ve fedakar Türk halkıyla birlikte büyük bir kurtuluş mücadelesi başlatmıştır. Bir milletin yeniden ayağa kalktığı bu mücadelenin ardından yeni bir devlet kurulup, cumhuriyeti ilan edilmiş ve her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkma adına reformlar gerçekleşmiştir. Biz biz yapan değerlerimize sahip çıkmamızı sağlayan, yeniden dünya sahnesinde yer edinmemizin yolunu açan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

“BİZLERE BIRAKTIĞI MİRASI İLELEBET KORUYACAĞIZ”
Tarihin en büyük ve unutulmaz şahsiyetlerinden biri olarak adı tarihe altın harflerle yazılan Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım gününü bir matem günü olarak kabul etmek yerine O’nun düşüncelerini anlamak ve yeni nesillere anlatmak için bir fırsat olarak görmeliyiz diyen Taban, “Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin ardından tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yüzyıla damgasını vuran bir kişi olduğu noktasında birleşmişler, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu her daim onare etmişlerdir. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmiştir. Bizlere bıraktığı mirası ilelebet koruyacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizlere düşen en büyük görev ise, fikir ve başarıları ile dünya milletlerine örnek teşkil etmiş olan Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere onun fikirlerini aktarmak olacaktır” açıklamasında bulundu.

Taban son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşı’nın önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde, sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<