banner359

Başkan Taban’dan ahırlarla ilgili açıklama

10 Eylül 2020 Perşembe 14:39 2020-09-10 15:32:51
Başkan Taban’dan ahırlarla ilgili açıklama

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, eski belde ve merkez mahallelerde hayvan beslemenin yasaklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Artık yaşamın  bir şehir yaşantısına döndüğü mahallelerde, özellikle de merkez 21 mahallemizde hayvan beslenmesi yasaklandı" dedi.

İnegöl Belediyesinin Meclis kararıyla eski belde ve merkez mahallelerde bulunan ahır, ahıl, kümeslerin çevre rahatsızlığı vermesi nedeniyle yıkımına karar verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa imzalı resmi belgeler mahalle muhtarlıklarına iletilirken yapıların kaldırılması için 6 ay mühlet tanındı.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "2014  yılından bugüne şehrimizde büyükşehir kanunu uygulanıyor. Tabi bölgemizde beldelerimiz mahalle statüsüne kavuştu. Bizler, özellikle köylerdeki hayvancılığın devam etmesi adına tüm toleransımızı göstermeye devam ediyoruz. Artık yaşamın  bir şehir yaşantısına döndüğü mahallelerde, özellikle de merkez 21 mahallemizde hayvan beslenmesi yasaklandı. Tabi sürekli olarak dönüşümün sağlanabilmesi için bazı müsaadeler gösterildi. Bizler, yapılaşmanın fazla olduğu alanlarda hayvan beslemenin etrafa rahatsızlık oluştuğunu ön görüyoruz. Bununla alakalı da süreci bu hale getirdik" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.09.2020 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<