banner359

Batum İle Kardeşlik Bağları Güçleniyor

16 Haziran 2016 Perşembe 15:56 2016-06-16 16:01:20
Batum İle Kardeşlik Bağları Güçleniyor
 İnegöl Belediyesi Ramazan ayının bereketini, paylaşma duygularını devam ettirmek, ayrıca kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek için Batum’da iftar yemeği düzenledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Batum’da düzenlenen iftar programlarının bir akşamı da İnegöl Belediyesinin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Batum’da Müslüman topluluğun yoğun katılım gösterdiği iftar programına İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ile Eşref Yiğit’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı ve Acara Eski Müftüsü Kemal Zurab Tsetskhladze, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ile hayırsever işadamları katılım gösterdi.

İnegöl Belediyesi, Batum’da düzenlenen iftar programının yanı sıra rahmet ayı Ramazanın bereketini yaymak adına İnegöllü hayırsever işadamlarının destekleriyle Batum’un dört farklı ilçesinde iftar programı ile ihtiyaç sahiplerine de erzak dağıtımı gerçekleştirdi.

Karşılıklı istişarelerin yapıldığı temaslarda iki dost ve kardeş şehir arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi de kararlaştırıldı.

Bu yıl Ramazan ayı boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi Organizasyonu ile hayırsever iş adamların katkılarıyla Batum’da düzenlenen iftar programlarında 30 gün boyunca her gün 750 kişiye iftar yemeği verilirken, İnegöl Belediyesi de Batum’da düzenlenen iftar programlarının bir akşamına sponsor oldu. Komşu ve dost ülke Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen iftar yemeği ile kardeşliğin daha da pekiştiği görülürken, acara bölgesindeki Müslüman topluluk ile yeniden kucaklaşmaya vesile olan bu organizasyonların bundan sonra da artarak devam etmesi için her türlü girişimin de yapılacağı belirtildi.

Komşu iki ülke Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olan bu tür organizasyonların önemine dikkat çekilirken, özellikle ortak kader birliği yapılan bu coğrafya üzerinde geçmişten gelen bağların birleştirici özelliğini bu tür programlar ile daha yakinen şahit olunduğuna vurgu yapıldı. Birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında farklı coğrafyalarda farklı ülkelerde, farklı milletlerden insanlarla birlikte olmanın, onlarla birlikte oruçları açmanın eşsiz bir duygu olduğu da bu vesile ile bir kez daha ortaya koyuldu.

Ayrıca İnegöl Belediyesi, hayırsever işadamlarının katkı ve destekleriyle Batum’un dört farklı ilçesinde iftar programları düzenlerken, ihtiyaç sahipleri de unutulmayarak erzak dağıtımı gerçekleştirildi. Acara Müslümanları ile kaynaşma adına onbir ayın sultanı ramazan ayında böyle bir organizasyonun içerisinde bulunulması da ziyadesiyle herkesi memnun etti. Çalınan her kapıda gösterilen hürmet ve misafirperverlik geçmişin bir yansıması olarak görüldü. Erzak dağıtımı sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, dost ülke Türkiye’den İnegöllü hemşerilerin selamları da unutulmadı. Bu zamana kadar yakın ilişkiler içerisinde bulunulan Gürcistan ile bu organizasyonlar vesilesiyle komşuluk ve dostluk ilişkilerinin daha da artması yönünde temennide de bulunuldu.

Batum’da ve dört farklı ilçede gerçekleştirilen iftar programları ile ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımlarının gizli kahramanları olan ve verdikleri destekler ile Batum ve çevresindeki Müslüman topluluk ile bağların daha güçlenmesinde en büyük pay sahibi olan İnegöllü hayırsever işadamlarına da ayrıca teşekkür edildi.

Birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında farklı coğrafyalarda farklı ülkelerde, farklı milletlerden insanlarla birlikte olma adına İnegöl Belediyesi, bu yıl Ramazan ayı iftarlarında Gürcistan Batum’un ardından Kosova Mitroviça, Bosna Hersek Donji Vakuf, Bulgaristan Haskova ve Sudan Khartum’da da iftar yemeği düzenleyecek.

Son Güncelleme: 16.06.2016 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<