banner359

BBDSO'dan İnegöllülere "Kontrafagot" Konseri

13 Ocak 2019 Pazar 12:55
BBDSO'dan  İnegöllülere "Kontrafagot" Konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, sıra dışı müzik enstrümanı “Kontrafagot” ile İnegöllü sanatseverlerin karşısına çıktı.

İnegöl Belediyesi, Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nı ilçe halkıyla buluşturdu. Cuma akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde sıra dışı müzik enstrümanı kontrafagot da orkestraya eşlik etti.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde ilk kez sıra dışı müzik enstrümanı “kontrafagot” için yazılmış bir eserle seyirci karşısında oldu. Senfoni orkestrası için yazılmış romantik ve çağdaş dönem eserlerinde fagot grubunda sıkça kullanılan kontrafagot, ilk defa 10 Ocak akşamı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde orkestrayla birlikte sahnede yer aldı. 11 Ocak akşamı ise Bursa merkezin ardından ilk kez bir ilçede Kontrafagot ile konser düzenlendi. Orkestra, Mustafa Kemal Saydam’ın bestelediği “Gezinti” adlı eseri, kontrafagot sanatçısı Onur Üzülmez’in solistliğinde sahneye taşıdı.

Mustafa Kemal Saydam'ın yazdığı “Gezinti” adlı eseri, kontrafagot sanatçısı Onur Üzülmez seslendirdi. Şef Murat Cem Orhan'ın yönettiği konserde ayrıca Ludwig Van Beethoven'in en popüler senfonilerinden olan 7. Senfonisi ve Gioacchino Rossini'nin “Sevil Berberi Operası Uvertürü” de yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<