banner359

Belediyeden 500 Öğrenciye Kitap

11 Kasım 2016 Cuma 17:20 2016-11-11 17:28:17
Belediyeden 500 Öğrenciye Kitap

 İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında 9 kırsal mahallede eğitim gören 494 öğrenciye kitap hediye etti. Deydinler Emin Acar İlkokulunda kitap dağıtımına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerle de sohbet etti.

İnegöl Belediyesi, her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü ile başlayan ve hem ülkemizde hem de dünyada Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanan haftada öğrencileri unutmadı. Çocuk Kitapları Haftası kapsamında 9 kırsal mahallede bulunan ilkokullarda eğitim gören 494 öğrenciye İnegöl Belediyesi tarafından kitap dağıtıldı.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve AK Partili meclis üyeleri ile yönetim kurulu üyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte bugün Deydinler Emin Acar İlkokulunda gerçekleştirilen kitap dağıtımına katıldı. Öğrencilere kitaplarını takdim eden ve sohbet eden Aktaş, miniklere kitap okumaları yönünde tavsiyelerde de bulundu.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BELEDİYE
Kitap dağıtımına ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü ile başlayan haftanın ülkemizde ve dünyada "Çocuk Kitapları Haftası" olarak kutlandığını anımsattı. İnegöl Belediyesi olarak her yıl düzenlenen çeşitli etkinliklerle Çocuk Kitapları Haftasının kutlandığını da dile getiren Aktaş, “Bu etkinliklerde kitap okumayla ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitime önem veren bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren bir belediye olarak Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin istifade edebileceği her türlü faydalı çalışmada üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Arsa tahsisleri, kırtasiye yardımları, spor malzemesi yardımları, bilgisayar sınıfları, kütüphanelerin kurulması, temizlik malzemesi yardımları gibi birçok alanda eğitim gönüllüsü bir belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“KİTAPLARI ÇOCUKLARIN YAŞAMINDA DEMİRBAŞ YAPMALIYIZ”
Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinliğinde bu yıl İsaören, Sarıpınar, Deydinler, Hamzabey, Kulaca, Eski Karacakaya, Hamamlı, Gündüzlü ve Dipsizgöl Mahallerindeki okullarda okuyan öğrencilere hikâye kitabı dağıtımı yapıldığını ifade eden Aktaş, “Bugün de Dünya Çocuk Kitapları Haftası münasebetiyle çocuklarımıza kitap dağıtımında bulunmak üzere Deydinler Mahallemizdeyiz. Bu proje kapsamında 1.2.3. ve 4. Sınıfta öğrenim gören 494 öğrenciye sınıflarına uygun hikaye kitaplarını hediye ediyoruz. Şunu ifade etmek isterim ki Yaşamı güzelleştiren kitabı çocuğun yaşamında bir demirbaş yapmamız gerektiğini unutmayalım. Çocuk, kitapla iyice içli dışlı olmalı. Bu içli dışlılık sadece ders kitaplarıyla sınırlandırılmamalı. Çocuk diğer kitap türleriyle de haşır neşir olmalı; ancak o zaman okumanın tadına varabilir. Bizler de çocuklarımıza kitapları sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için bu etkinliği düzenlemek istedik. Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi ve yararlıyı bulmamıza yardım eder. Çocuğun kitapla tanışmasında, kitabı sevmesinde, kitapla birlikteliğinin uzun sürmesinde aile, öğretmen, okul ve kurumlara da şüphesiz bazı görevler düşüyor. Buradan hareketle Çocuğun kitabı hayatının vazgeçilmezi yapmak istiyorsak, aile içinde çocuk kitapla tanıştırılmalı, kitap okumaya özendirilmeli. Aile; çocuğu çevredeki kütüphanelere götürmeli, çocuğun yaşına uygun kitap almalı, ders kitapları dışındaki kitapları okuması için de desteklemelidir. Öğretmen de kitap okumalı, öğrencinin düzeyine uygun kitaplar önermeli, öğrenciyi kitap okumaya özendirmelidir. Bu düşüncelerle Kitapları okumaya başlayarak, yeni bir dünyanın kapılarını açalım. Hepinize, bol kitaplı günler dilerim” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.11.2016 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<