Belediyeden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

20 Eylül 2016 Salı 15:00 2016-09-20 15:05:20
Belediyeden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
 İnegöl Belediyesi, dün başlayan yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte bugün 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye seti yardımında bulundu.Belediye Başkanı Alinur Aktaş Kocatepe Ortaokulunda kırtasiye malzemesi dağıtımlarına katıldı.
İLK DERS 15 TEMMUZ DEMORKASİ ZAFERİ
Bir süre öğrencilerle sohbet eden Aktaş, konuya ilişkin açıklamalarda da bulundu. 2016–2017 eğitim öğretim döneminin Pazartesi günü itibariyle başladığını anımsatan Aktaş, “Yaklaşık 53 bin öğrenci ve 3 bin 500’e yakın öğretmeniyle büyük bir eğitim ordusuna sahip İnegöl’deki tüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ile Milli Eğitim camiasının ilköğretim haftasını tebrik ediyor, yeni eğitim ve öğretim döneminin İnegöl’ümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah sorunsuz ve sıkıntısız bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Tabi uzun bir yaz tatili sonrası öğrencilerimiz okullarına kavuştular. Öğrencilerimizin gelmesiyle her yeni eğitim ve öğretim döneminde okul bahçelerimiz çiçekler gibi açıp şenlenmekte. Dün çocuklarımızın ilk günü heyecanına Atatürk Ortaokulunda yapılan program ile ortak olmuştuk. Bugünde belediye olarak her yıl dağıtımını gerçekleştirdiğimiz kırtasiye yardımlarının sembolik dağıtımı için Alanyurt Kocatepe İlk ve Ortaokulundayız. Eğitim yuvalarında aklı ve irfanı hür bir şekilde eğitim öğretim hayatlarına devam edecek geleceğimizin teminatı yavrularımızın vatanına bağlı, bayrağına saygılı bir şekilde millet sevgisini yüreklerinde taşımanın elzemi ile yetişmeleri en büyük temennimiz. Ders zili çaldığında öğrencilerimizin ilk dersi ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ teması oldu. O günü milletimizin tek yürek olduğu bir milat olarak görüyoruz. Bu haftanın teması bu konu üzerinde olacak. Öğrencilerimizin aldıkları bu ilk ders ile birlikte vatan ve millet sevgisinin hiçbir şeye değişmez bir unsur olduğunu eminim ki en iyi şekilde öğrenecekler” dedi.

ÖĞRENCİLERE VATAN SEVGİSİNİ DE ÖĞRETİN
Öğretmenlerden çocuklara vatan millet sevgisini öğretmenlerini de isteyen Aktaş, “Dün yaptığım konuşmamda da ifade ettim. Hepsi çok büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar ama bu çocuklara matematiği, fen bilgisini öğrettiğiniz kadar insan olmayı, milli ve manevi değerlere sahip olmayı da özellikle öğretmek lazım. Nihayetinde bu memleketin sadece doktor ve mühendislere ihtiyacı yok. Bu memleketin her alanda terzisine de berberine de ev hanımına da çiftçisine de işadamına da her meslek grubuna ihtiyacı var. 80 milyon nüfuslu Avrupa’nın ikinci büyük ülkesiyiz. Dünkü başlangıç konusu da 15 Temmuz darbe girişimiydi. Geleceğimiz olan yavrularımızın geleceğini karartmak adına yapılan bir hamleydi bu. Hamdolsun bu milletin basireti ve feraseti ile bu bertaraf edildi. İnşallah temennimiz odur ki hem bizler hem de yavrularımız bundan gerekli dersleri çıkarır ve inşallah ülkemiz bir daha böyle karanlık dehlizlere maruz kalmaz” diye konuştu.

2500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Bu hafta Pazartesi itibarı ile başlayan kırtasiye yardımlarımızı bugün itibarı ile tamamlıyoruz. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İlkokul düzeyinde 1500, ortaokul düzeyinde 1000 olmak üzere toplamda 2500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit etmiş olduğu öğrencilerimize yapılan kırtasiye desteği ilkokul ve ortaokul seviyesinde toplam 63 okulda yapılmaktadır. Bugün bizlerde sembolik olarak Alanyurt Kocatepe İlk ve Ortaokulunda dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda 70 öğrencimize kırtasiye seti yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar vb. malzemeler yer alıyor. Bu sene öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi okul çantası ile birlikte hediye ediyoruz. Kırtasiye yardımlarımızın belediyemize maliyeti yaklaşık 70 bin TL’dir” açıklamalarında bulundu.


İNEGÖL BELEDİYESİ ORTAOKULU İÇİN ÇALIŞMALAR YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK
İnegöl Belediyesi ortaokulu ile alakalı da çalışmalara yakın bir zamanda başlanacağını dile getiren Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak eğitime destek ve katkılar vermeye çalışıyoruz. Bunu okul tadilatlarından tutun da yeni okul yapımına varana kadar her alanda yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda İnegöl’e bir ortaokul kazandırmayla alakalı da çalışmamız başlayacak” dedi.

Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda öğrencilere ve velilere seslendi. Aktaş, “Değinmeden geçemeyeceğim bir konuda; ilköğretim haftası münasebetiyle geleceğimizin teminatı olan, ailelerin umudu olan yavrularımıza bütün kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını rica ediyorum. Velilerimizin de bu konuda duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Gençliğin kötü alışkanlıklarla değil ilmi, sportif, kültürel ve sanatsal başarılarla gündeme gelmesini arzuluyorum. Onun için hem velilerimizi hem eğitim camiamızı hem de öğrencilerimizi bu konuda hassas ve duyarlı davranmaları konusunda bir kez daha uyarıyorum. Tüm eğitim camiamızın İlköğretim haftasını bir kez daha kutluyor, 2016–2017 eğitim-öğretim yılının eğitim camiamıza, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 20.09.2016 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<