Belediyeden üniversite öğrencilerine çorba ikramı

15 Kasım 2016 Salı 12:23 2016-11-15 12:30:37
Belediyeden üniversite öğrencilerine çorba ikramı
İnegöl Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl geleneksel hale getirilen Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesinde öğretim gören fakülte ve yüksekokul öğrencilerine yönelik çorba ikramları bu yılda sürüyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberindeki meclis üyeleri ile beraber, çorba etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte çorba içti.

Etkinliğin ardından konuşan Başkan Aktaş, “İnegöl; kültürel değeri, ekonomik yapısı, coğrafi ve fiziki konumu ile nüfus yoğunluğu bakımından çok önemli bir yere sahiptir. İnegöl İşletme Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulumuz da kentimize artı değer katan önemli kurumlarımızdandır. Bilindiği üzere Belediye olarak şehrimizdeki hemen tüm eğitim-öğretim kurumlarına ciddi destekler veriyoruz. Okulların onarım ve tadilatlarından, çevre düzenlemelerine, kırtasiye ve eğitim yardımlarına kadar birçok konuyu belediye olarak yapıyoruz. Eğitim gönüllüsü olarak çalışan bir belediye olarak, İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksekokuluna da çeşitli katkılarda bulunarak, hem fiziki yapılarına, hem de sosyal aktivitelerine çeşitli desteklerde bulunduk. İmkânlar ölçüsünde bulunmaya da devam edeceğiz. İnegöl Belediyesi olarak şimdiye kadar irili ufaklı birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Birçok projeyi de paydaşlarımızla beraber yürüttük. Bunlardan biri de İşletme Fakültemiz ve İnegöl Meslek Yüksek Okulumuzla beraber organize ettiğimiz; bizim için belki küçük, ancak öğrencilerimiz için önemli olan çorba ikramıdır. Hepimizin bir öğrencilik hayatı vardır. Üniversite okumanın ve özellikle de üniversite sınavlarının öğrencilerin üzerindeki etkisi büyüktür. İlkini 2014 yılında başlattığımız, vize ve final sınavları boyunca gerçekleştirdiğimiz, öğrencilerimize çorba ikramlarımızı bu sene de dönem boyunca yayarak devam ettireceğiz. Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden öğrenci kardeşlerimiz İnegöl´de gerek İşletme Fakültemiz, gerekse Meslek Yüksek Okulumuzda eğitim öğretimine devam etmektedir.” Dedi.

160 ÖĞRENCİYE ÇORBA

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye olarak güne sıcak bir başlangıç olsun diye sabah 08.30-10.00 saatleri arasında öğrencilerimize yönelik olarak 1.dönemde (Güz dönemi)17 Ekim 2016 – 14 Ocak 2017 tarihleri arasında 65 Gün, 2.dönem (Bahar dönemi) ise 06 Şubat 2017 – 03 Haziran tarihleri arasında 85 gün olmak üzere ortalama günde 160 öğrenciye bardakta çorba ve kıtır ekmek ikramımız olacak. Bu sayı bazen 200´leri bulurken bazen de 110-120´lerde kalıyor. Çorba ikramlarımıza, 24 Ekimde başladık ve aralıksız sürdürüyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 2500 adet bardakta çorba ikramımız oldu. Bu sene çorbalarımızı belediyemizin tasarımı olan bardaklarımızda sunuyoruz. Çorba ikramlarımızı, hem pratik hem de öğrenci işi olsun diye bardakta yapıyoruz. Böylelikle günlük ortalama 160 öğrencimiz olmak üzere dönem sonuna kadar 24 bin öğün olmak üzere öğrenci kardeşlerimizin içlerini ısıtacak sıcak çorbalarını ikram etmiş olacağız. Öğrencilerimize moral olması, sınav süresince kahvaltıyla uğraşmamaları ve aç olarak derse girmemeleri, açlıkla değil zihinleriyle sınava girmeleri için ikram ettiğimiz çorbalarımızla öğrencilerimize destek olmak istedik. Kendilerine afiyet olsun diyor, üniversite öğrencilerini güne sıcak ve güzel bir başlangıç yapabilmeleri için sıcak çorba ikramına bekliyor, eğitim –öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.”.

Son Güncelleme: 15.11.2016 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<