banner359

Berber Ve Kuaförler Denetlendi

28 Mayıs 2019 Salı 15:37 2019-05-28 17:56:58
Berber Ve Kuaförler Denetlendi

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından, Berber ve Kuaförlerin iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri temizliği, tertip ve düzeni ayrıca müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol edildi.

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri yıl boyu halkın sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyulması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak İlçemiz genelinde 20-25 Mayıs tarihleri arasında şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren Berber ve Erkek Kuaförlerinin denetlenmeleri gerçekleştirdi.

DENETİMLER TİTİZLİKLE YAPILIYOR
İnegöl Belediyesi Zabıta ekiplerinin berber ve kuaförlerin denetimini en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde gerçekleştirdiği kontrollerde işyeri ruhsatı, kuaför salonlarında kullanılan aletlerin temizliği ve iş yerlerinin gereken hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakıldı. Denetim esnasında bazı iş yerlerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilirken, bu süre zarfında kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ
Berber Ve Erkek Kuaförlerine yönelik yapılan denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutarak gerekli hijyen kurallarının sağlanması ve insan sağlığına zarar gelmemesi için tüm işyerlerinde gerekli denetimleri titizlikle sürdürüyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır” dedi.

175 İŞYERİ DENETLENDİ
Zabıta Müdürlüğünün rutin hizmet kolları denetimleri kapsamında, İşyeri Açma Ve Çalıştırma Ruhsatı olup olmaması başta olmak üzere işyerinin genel temizliği işyerinin görünümü ve hizmet koşullarının korunup korunmadığı hususları değerlendirilen denetimlerde, İlçemizde faaliyet gösteren 156’sı ruhsatlı, 19’u ruhsatsız olmak üzere 175 işyeri denetlendi. Bu kapsamda 1 işyerine kendisine verilen zaman içerisinde İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı almadığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı.

Son Güncelleme: 28.05.2019 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<