banner359

“Bereket Sofrası” Buluşmalarına Start Verildi

13 Ekim 2017 Cuma 19:04
“Bereket Sofrası” Buluşmalarına Start Verildi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası’ Halk Günleri etkinliği, ramazan ayında verilen aranın ardından bu sabah yeniden başladı. Halk günü etkinliği, Suyolu camisinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ile yapılan sabah kahvaltısı ile devam etti.

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerine ramazan ayı ile birlikte ara verilmişti. Vatandaşların istek, şikâyet ve dileklerini birebir ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği bu sabah yeniden başladı. Suyolu camiinde kurulan bereket sofrasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Belediye Başkan Vekili Turgay yel, Başkan yardımcısı Eşref Yiğit, belediye meclis üyeleri ile AK Parti İlçe Yöneticileri hazır bulundu.

BEREKET SOFRASI SUYOLU CAMİİNDE
Sabah namazının Suyolu camisinde kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ”Ak parti ilçe başkanımız ve teşkilat mensuplarımız, belediye başkan yardımcılarımız ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte bizler her cuma sabahı Bereket soframızı şehrimizin bir camisinde kuruyoruz. Birlik ve beraberliğin daha artmasına vesile olan Bereket soframızı Ekim ayının başında başlatıyoruz. Bereket soframız Ramazan ayına kadar devam ediyor. Bugün de ilk Bereket soframızın startını Suyolu Camiimizden verdik. Dediğim gibi şehrimizin farklı noktalarında halkımızla buluşma ve hemhal etme adına Cuma sabahı namaz sonrası bereket soframızı kuruyoruz. Bizim soframızda simit, peynir ve zeytin var. Bu buluşmalarımızda vatandaşlarımızla yakinen görüşme fırsatı bulurken, ayrıca hemşerilerimizin istek, dilek ve temennileri de birebir almış oluyoruz” şeklinde konuştu.

SUYOLU CAMİİ NEFEES ALACAK
Suyolu Camiine nefes aldıracak, konforlu ve nezih bir ibadethane mekânı sağlayacak çalışmanın hayırlı olmasını da dile getiren Başkan Aktaş, “Suyolu Camiinin bahçe düzenlemesi ve bahçe genişletilmesi çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladık. Biliyorsunuz Suyolu camimizin avlusu çok dar. Özellikle Cuma günleri ve cenazelerde yetersiz kalıyor. Bu noktada İlçe Müftülüğümüz, Cami Yaşatma Derneğimiz ve vatandaşlarımız bu bölgeye nefes aldırmak adına belediyemizden kamulaştırma ve çevre düzenlemesi talebi oldu. Bizlerde gerekli adımları atmaya başladık. İlk aşamada birinci kamulaştırdığımız arsanın yıkımını gerçekleştirdik. İkinci aşamada yıkımını gerçekleştirdiğimiz arsanın yanındaki yerinde kamulaştırmasını tamamlayarak burayı daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Toplam 392 metrekarelik bu alanın kamulaştırmaların tamamlanması ve cami avlusunun genişletilmesinin ardından yapacağımız çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla Suyolu camimizin cemaatine güzel bir ortam oluşturmuş olacağız” açıklamalarında bulundu.

HALKIMIZIN İSTEK ŞİKÂYET VE ÖNERİLERİNİ DİNLİYORUZ
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına başlatılan Bereket Sofrası etkinliğinin ilçe halkının da ilgisini kazandığını dile getiren Aktaş, “Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu program vesilesiyle hem halkımızla sohbet ediyor, onların istek, şikâyet ve önerilerini dinleme fırsatı buluyor hem de bu kutlu güne halkımızın duasını alarak başlıyoruz” dedi.

ARTIK O ESKİ TÜRKİYE YOK
Türkiye ve dünya gündemine ilişkin konulara da değinen Aktaş, “Biliyorsunuz bugünlerde ülkemizi nasıl içte ve dışlarda zor duruma düşürmek için uğraştıklarını görebiliyoruz. Tarih boyunca hep bu zorluklarla karşı karşıya kalmış bir milletiz. Hep bu gibi sıkıntılara maruz bırakılmaya çalışıldık. Türkiye hep belirli kalıplar içerisinde bırakılmaya çalışıldı. Ama Allaha hamdolsun artık o eski Türkiye yok. Müslümanı Müslümana kırdırdılar. Müslüman coğrafyasına hep uzak kaldık. Bizleri Afrika coğrafyasından ve Ortadoğu’dan hep uzak tuttular. Artık kendi sınırları dışındaki sorunları yakından takip eden, mazlumlara elini uzatan, kendi ayakları üzerinde durmayı başaran bir Türkiye var artık” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından, İlçe Müftüsü Kazım Güzel tarafından yapılan dua ile Bereket Sofrası buluşması son buldu.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<