Bereket sofrası Kasım Efendi'de

13 Aralık 2019 Cuma 10:42
Bereket sofrası Kasım Efendi'de

İnegöl Belediyesi’nin her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliğinde bu hafta Kasım Efendi Camisi cemaatiyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, “Vatandaştan, halktan kopuk, milletten uzak bir yönetim anlayışından ziyade vatandaşla iç içe, vatandaşın yanında, halktan hiçbir zaman ayrılmayan bir anlayış içerisinde süreci götürmek istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği yaz aylarında verilen aranın ardından geçtiğimiz hafta Çimen Camisi ile start almıştı. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Kasım Efendi Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları; Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin çay ocağında hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

AMAÇ VATANDAŞI DİNLEMEK
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban, “Her Cuma sabahı biz farklı farklı mahallelerimizde, camilerimizde buluşarak bir araya geliyoruz. Bereket Sofrası adı altında cami cemaatlerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Tabi özellikle vatandaşımızın bize iletmek isteyecekleri olabilir diyoruz ve kahvaltımızı yaparken de bir yandan sizleri dinlemek istiyoruz. Sorularınızı cevaplandırmaya çalışıyoruz. Burada çayımızla, simit, zeytin ve peynirimizle mütevazi bir kahvaltı yaparak sizlerle bir araya geliyoruz” dedi.

VATANDAŞ MERKEZLİ YÖNETİM
Vatandaş merkezli bir yönetim anlayışını benimsediklerini de kaydeden Taban, “Mahallelerimize gitmeye, vatandaşlarımızı dinlemeye çalışıyoruz. Yine Her hafta Cuma namazı sonrası belediye ek hizmet binamızda randevu aranmaksızın vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Çat kapı gelerek burada bizimle görüşebilirsiniz. İletmek istediğiniz konular, sorunlar varsa Başkan Yardımcılarımızla birlikte dinliyoruz. Bizlere rahatça ulaşın istiyoruz. Vatandaştan, halktan kopuk, milletten uzak bir yönetim anlayışından ziyade vatandaşla iç içe, vatandaşın yanında, halktan hiçbir zaman ayrılmayan bir anlayış içerisinde süreci götürmek istiyoruz. Çünkü her zaman şunu söylüyoruz; vatandaşı hissetmeden, mevzuyu anlamadan hiçbir şekilde başarılı olma şansımız yok. Dolayısıyla biz de vatandaşlarımızı her ortamda can kulağıyla dinleyerek onların isteklerini, taleplerini ve şikayetlerini alıyoruz. Beraberinde ekibimizle birlikte bu sorunları çözmek için canla başla çalışıyoruz. Burada olduğunuz ve davetimize icabet ettiğiniz için sizler ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

banner380

Konuşma sonrası mahalle sakinleri bölgeleriyle ilgili talep, öneri ve sorunlarını Başkan Taban ve ekibine iletme imkanı buldu. Program sohbet şeklinde devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<